Νοσοκομείο Λαμίας: Ο Ογκολόγος έρχεται - O Διοικητής φεύγει;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 07:40 Νοσοκομείο Λαμίας: Ο Ογκολόγος έρχεται - O Διοικητής φεύγει;

Ευχάριστες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της κάλυψης της θέσης του Ογκολόγου στο Νοσοκομείο Λαμίας μετά την αποχώρηση του Ντ. Μάουρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει ενδιαφέρον από επικουρικό γιατρό του Νοσοκομείου Μεταξά για να μετακινηθεί στη Λαμία.

Οι πληροφορίες του LamiaReport μάλιστα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον και από δεύτερο γιατρό για τη συγκεκριμένη θέση, κάτι που πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα από τη Διοίκηση αφού δεν είχε προβλεφθεί κάτι τέτοιο.

Σε ένα Νοσοκομείο που όλα λειτουργούν οριακά σε ανθρώπινο δυναμικό, θα ήταν ευχής έργο να υπάρξει απορρόφηση και των δύο ατόμων, αν υπάρχει δυνατότητα μέσω του προϋπολογισμού και του κονδυλίου για τους επικουρικούς και στη συνέχεια μπορούν να προχωρήσουν τόσο η υπάρχουσα προκήρυξη όσο και νεότερη.

Πολλές ανάλογες υποθέσεις απαιτούν ιδιαίτερους χειρισμούς από τη Διοίκηση και εδώ επανέρχεται το θέμα του επικεφαλής, μετά και την ξεκάθαρη θέση του Υπουργείου, το οποίο έχει ζητήσει εδώ και καιρό την παραίτηση του κ. Παναγιώτη Ζυγούρη.

Τα θέματα ειδικά της κάλυψης των θέσεων που προκηρύσσονται στο Νοσοκομείο χωρίς να εκδηλώνεται ενδιαφέρον, ήταν αντικείμενο συζήτησης όχι μόνο στο ΔΣ Λαμιέων, αλλά και στο υπουργείο, καθώς θεωρείται αδιανόητο να μην ενδιαφέρονται επιστήμονες να δουλέψουν στο κέντρο της Ελλάδας και τόσο κοντά σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα.

Το θέμα του Νοσοκομείου Λαμίας μάλιστα φέρεται να το χειρίζεται προσωπικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να βάλει τέλος σε προβλήματα χρόνων.

Προς το παρόν όμως ελάχιστα πράγματα έχουν προχωρήσει και η συγκέντρωση της Πέμπτης των εργαζομένων έρχεται ως επιβεβαίωση των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Περιφέρειας Στερεάς. Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 09:30 στην είσοδο του Γ. Νοσοκομείου Λαμίας, θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με κεντρικό θέμα αυτό της έλλειψης προσωπικού, με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς της περιοχής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση