Ανάδοχος τον Αύγουστο, παραδοτέο έργο τον Σεπτέμβριο για την τουριστική προβολή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 08:20 Ανάδοχος τον Αύγουστο, παραδοτέο έργο τον Σεπτέμβριο για την τουριστική προβολή

Με ταχύτητα προχωρά τις διαδικασίες η Περιφέρεια Στερεάς ...

Μέσα από έναν δημόσιο και ανοιχτό διάλογο με όλους τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς το πρόγραμμα τουριστικής προβολής με στόχο να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να προσελκύσει τουρίστες .Τ

ις διαδικασίες που τρέχουν αυτή την περίοδο σχετικά με τους διαγωνισμούς ανέλυσε στο πρόσφατο Περιφερειακό συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας επισημαίνοντας ότι βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι να βγουν οι ανάδοχοι μέχρι τον Αύγουστο και να παραδοθεί έργο τον Σεπτέμβριο .

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη το πρόγραμμα χωρίζεται σε τρία κομμάτια το πρώτο έχει να κάνει με το brand naim , το δεύτερο με τη διαφήμιση μέσω site και το τρίτο με το έντυπο υλικό. Αν και το σχέδιο υποβάλλεται για έγκριση ενιαίο ,εν τούτοις ο διαχωρισμός αποφασίστηκε να γίνει για λόγους καλύτερης απόδοσης του προγράμματος .

Στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης πρότεινε να συσταθεί και μια διαπαραταξιακή επιτροπή στην οποία θα μπορεί να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα συζήτηση με κατάθεση προτάσεων για καλύτερη αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος .

Πλήγμα για την Περιφέρεια χαρακτήρισε ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Στουπής την εγκατάλειψη του προηγούμενου προγράμματος 1,5 εκ ευρώ τονίζοντας ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για μια ολοκληρωμένη δράση με στόχο την τουριστική αναβάθμιση της Στερεάς . Η θέση του κ. Στουπή ήταν ότι το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί στον εσωτερικό τουρισμό δίνοντας κίνητρα σε μεγάλες ομάδες του πληθυσμού να αυξήσουν την επισκεψιμοτητά τους σε τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας .

Την πρόταση καταψήφισε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γκικόπουλος υποστηρίζοντας ότι γίνεται κατάτμηση του προγράμματος και αυτό δεν θα βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους που είναι η προώθηση του τουριστικού προϊόντος .

Στη συζήτηση που έγινε στο περιφερειακό συμβούλιο για την τουριστική προβολή συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Εύβοιας τονίζοντας οτι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια γίνεται ουσιαστική και οργανωμένη προσπάθεια για να αναδειχτούν οι φυσικές και τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας και αυτό όπως είπε οφείλεται στη διάθεση του αντιπεριφερειάρχη να συζητήσει με όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα .

Μακρινό όνειρο έχουν γίνει οι διακοπές για την μεγαλύτερη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Ζούμπος ο οποίος καταψήφισε το πρόγραμμα λέγοντας ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τους λόγους που διατίθενται τα ανάλογα ποσά μέσα σε τέτοιες δυσμενείς οικονομικές συνθήκες .

Προσαρμοσμένη αναζήτηση