Σε δίκη Κυριακάκης και αλληλέγγυοι για τον αγώνα τους κατά των διοδίων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 17:29 Σε δίκη Κυριακάκης και αλληλέγγυοι για τον αγώνα τους κατά των διοδίων

Την Πέμπτη το πρωί (9:00') στα Δικαστήρια Λαμίας.

Μία δίκη καθαρά πολιτική παρά τον ποινικό της χαρακτηρισμό, διεξάγεται το πρωί της Πέμπτης (22/11) στα Δικαστήρια Λαμίας και αφορά τις παρεμβάσεις αλληλέγγυων κατά των διοδίων.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ο γιατρός, πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία, Βασίλης Κυριακάκης. Ο κ. Κυριακάκης τόσο ως Δημοτικός Σύμβουλος όσο και ως Βουλευτής στην αντιπολίτευση είχε διατρανώσει την αντίθεσή του απέναντι στην εκμετάλλευση των δημόσιων δρόμων υποστηρίζοντας την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση όλων των πολιτών μέσω αυτών. Είχε πρωτοστατήσει στο ανέβασμα των μπαρών τόσο στα διόδια της Αγίας Τριάδας, όσο και στα πλευρικά του Μπράλου.

Στις 9 το πρωί καλείται για αυτή του τη στάση να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη μαζί με «συντρόφους» του, αφού το πρώην κόμμα του δεν πραγματοποίησε τουλάχιστον την υπόσχεση για παύση των διώξεων για παρόμοια αδικήματα εξ ου και ο χαρακτηρισμός ότι πρόκειται ουσιαστικά για πολιτική δίωξη!

Στο πλευρό τους οι κατηγορούμενοι θα έχουν αλληλέγγυους στον αγώνα κατά των διοδίων.

Από την Παρέμβαση Πολιτών συγκεκριμένα λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

"Οι δίκες των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στα διόδια συνεχίζονται…

Αύριο Πέμπτη, στα δικαστήρια της Λαμίας, δικάζονται ο Βασίλης Κυριακάκης (πρώην επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών για τη Λαμία και πρώην βουλευτής) μαζί με άλλους συναγωνιστές στον αγώνα κατά των διοδίων.
Δικάζονται γιατί υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους, χωρίς διόδια.

Ως Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία διεκδικήσαμε και διεκδικούμε το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους της ίδιας μας της χώρας…δρόμους που ενώ κατασκευάστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, παραδόθηκαν προς εκμετάλλευση σε μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους. 
Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε την άρση του αποκλεισμού εκατομμυρίων ανθρώπων από την ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στο ίδιο το χωριό τους, στην πόλη τους, στον τόπο κατοικίας και εργασίας τους.

Διαλέξαμε εδώ και χρόνια τον δρόμο του αγώνα, της αντίστασης, της ανυπακοής… τον δρόμο του αγώνα για την απελευθέρωση του λαού και της χώρας μας από τα δεσμά του μνημονιακού καθεστώτος και του νεοφιλελευθερισμού… αγώνα που θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη! 

Με αλληλεγγύη και παρουσία αύριο στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Λαμίας απαντάμε στην προσπάθεια τρομοκράτησης και απαιτούμε την αποποινικοποίηση των αγώνων μας!"

Ανακοίνωση υπέρ των κατηγορουμένων εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας:

«ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου,στη Λαμία, δικάζονται αγωνιστές για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια. Η αστική δικαιοσύνη και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δικάζουν αγωνιστές για το αυτονόητο, δηλαδή την εναντίωσή τους στα διόδια, τα οποία ο εργαζόμενος λαός έχει χρυσοπληρώσει και πληρώνει καθημερινά για να θησαυρίζουν οι κρατικοδίαιτοι καπιταλιστές μεγαλοεργολάβοι.

Γι' αυτούς δεν ήταν αρκετές ούτε η εύνοια των κυβερνήσεων ούτε ο πακτωλός κρατικού και ευρωπαϊκού χρήματος που δέχτηκαν για να κάνουν την ιδιωτική τους ''επένδυση'', ούτε και οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου για την εξασφάλιση τραπεζικών δανείων για να καλύψουν το έτσι κι αλλιώς μικρό μέρος της δικής τους συμμετοχής. Δεν τους ήταν αρκετές ούτε οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος να εισπράττουν πανάκριβα διόδια από τα λαϊκά στρώματα ούτε τα εκατομμύρια των αποζημιώσεων από χρήματα των φορολογούμενων για τα λιγότερα του αναμενόμενου κέρδη τους.

Θέλουν την απόλυτη συμμόρφωσή μας και το τσάκισμα κάθε αμφισβήτησης και εναντίωσης.

Η μνημονιακή αντιλαική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προκειμένου να εξυπηρετήσει το κατασκευαστικό κεφάλαιο, δε λογαριάζει από χρήματα ούτε από νομικά και ηθικά κολλήματα. Έτσι,διατηρεί το αντιδημοκρατικό νομικό οπλοστάσιο ενάντια στους εργατικούς και λαικούς αγώνες για να τρομοκρατήσει το λαό και να ξεπουλήσει χωρίς αντιστάσεις όλη τη δημόσια περιουσία στα ''κοράκια'' του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Στο μέλλον που μας ετοιμάζουν, μόνη απάντηση είναι η μαζική αντίσταση..

Απαιτούμε:

Την αθώωση των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στα διόδια και την απόσυρση των διώξεων όλων των συναγωνιστών σε όλη τη χώρα.

Την κατάργηση όλων των διοδίων και την ελεύθερη μετακίνηση σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.

Την ακύρωση των ληστρικών συμβάσεων παράδοσης του οδικού δικτύου και της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23/11,ΣΤΙΣ 9:00,ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση