Λαμία: «Έφυγε» η Σοφία της προσφοράς - Σήμερα η κηδεία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 09:08 Λαμία: «Έφυγε» η Σοφία της προσφοράς - Σήμερα η κηδεία

Ένα μεγάλο πλην για το «Συν στον Άνθρωπο», που έχασε ένα από τα ιδρυτικά του μέλη και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Πένθος στη Λαμία από τον αδόκητο χαμό της Φιλολόγου Σοφίας Ασημακοπούλου – Γίτσα, που έφυγε χθες  (24/11) το πρωί στα 68 της χρόνια.

Η ακάματη εργάτρια του «Συν στον άνθρωπο» έφυγε παραμονές της μεγάλης Φιλανθρωπικής Αγοράς, "Δώρα Ψυχής", που έχει καθιερώσει ο Σύλλογος και για την οποία δούλευε καθημερινά με όλες της τις δυνάμεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι αργά το προηγούμενο βράδυ, μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες του «Συν στον άνθρωπο», έφτιαχναν στα γραφεία του Συλλόγου χειροποίητα δώρα για τη Φιλανθρωπική Αγορά.

Το πρωί της Παρασκευής η 68χρονη καθηγήτρια δεν απαντούσε στις κλήσεις των δικών της ανθρώπων και όταν έσπευσαν στο σπίτι, δυστυχώς οι ανησυχίες τους επαληθεύτηκαν. Όπως όλα δείχνουν «έφυγε» από ανακοπή.

Ότι και να σημειώσει κανείς σε λίγες γραμμές για αυτή τη γυναίκα θα είναι πολύ λίγο. Ακούραστη εθελόντρια, πραγματική «μέλισσα» που είχε όλον τον κόσμο για παιδιά της. Πολύ μεγάλη και η προσφορά της ως εκπαιδευτικός, που το επιβεβαιώνουν οι γενιές των ανθρώπων, που είχαν την τύχη να την έχουν καθηγήτρια.

Η απώλεια της Σοφίας Ασημακοπούλου – Γίτσα, αφήνει τεράστιο κενό, τόσο στο Φιλανθρωπικό έργο όσο γενικότερα στον Εθελοντισμό.

Η κηδεία της θα γίνει στις 12:00' το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ελευθεροχώρι Λαμίας.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, όσοι επιθυμούν, να δώσουν χρήματα στο Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Συν στον Άνθρωπο».

(Στην επόμενη φωτογραφία η Σοφία Ασημακοπούλου - Γίτσα επί τω έργω στη Φιλανθρωπική Αγορά του «Συν στον Άνθρωπο» "Δώρα Ψυχής").

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι το πάθος της για προσφορά στον Συνάνθρωπο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση