Καιρός: Έρχονται μποφόρ με καταιγίδες και χαλάζι

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 08:50 Καιρός: Έρχονται μποφόρ με καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης (29/11) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αιτία το ισχυρό χαμηλό που αναπτύχθηκε στην Αδριατική το οποίο κινείται νοτιοανατολικά και θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τοπικά, που θα συνοδεύονται από δυνατούς ανέμους. Την περιοχή μας αναμένεται να την επηρεάσει από την Παρασκευή

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο:

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Πέμπτη (30-11-2017) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:

1. Την Πέμπτη (30-11-17)

Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία.

2. Την Παρασκευή (01-12-17)

Τις προαναφερθείσες περιοχές, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, την υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη.

3. Το Σάββατο (02-12-17)

Κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

4. Την Κυριακή (03-12-17)

Τις πρωινές ώρες τη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες τα νησιά του βόρειου και ανατολικού αιγαίου.

Β. Τους τοπικά θυελλώδεις νοτίους ανέμους 7 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς 9 μποφόρ μέχρι την Κυριακή (03-12-17).

Η γενική πρόγνωση σήμερα Τετάρτη (29/11)

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι από -2 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ τοπικά θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Γενική πρόγνωση καιρού για 30/11/2017

Την Πέμπτη στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση