Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οριστικό λουκέτο στην Ογκολογική από Ζυγούρη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 17:15 Οριστικό λουκέτο στην Ογκολογική από Ζυγούρη

Τέλος εποχής μετά την αποχώρηση Μάουρι - Εκατοντάδες καρκινοπαθείς μένουν στον "αέρα" - Έξι οι «μνηστήρες» για τη θέση παρ όλα αυτά ο Διοικητής αντί να βρει λύση, προχωρά σε κατανομή του προσωπικού σε άλλα τμήματα!

Ο προδιαγεγραμμένος θάνατος του Ογκολογικού Τμήματος της Παθολογικής Κλινικής φαίνεται να επήλθε οριστικά, μετά την απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, Παναγιώτη Ζυγούρη να μοιράσει το προσωπικό του σε άλλες κλινικές, με αφορμή και την οριστικοποίηση της «μετεγγραφής» του Νταβίντ Μάουρι στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την εγγραφή του στο δυναμικό του Υπουργείου Παιδείας.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που ακούγαμε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά πράγματα για το ενδιαφέρον επιστημόνων να έρθουν στο Νοσοκομείο Λαμίας. Με τη λήξη μάλιστα της προθεσμίας της προκήρυξης της θέσης Επιμελητή Α’ Παθολογικής Ογκολογίας στις 27 Νοεμβρίου, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον έξι γιατροί!

Γιατί λοιπόν τόση σπουδή να κλείσει ουσιαστικά το Τμήμα αφού υπάρχει πολιτική δέσμευση να έχει ολοκληρωθεί η μόνιμη πρόσληψη του Ογκολόγου το αργότερο σε τρεις μήνες; Κι αν το παραπάνω διάστημα ακούγεται μεγάλο για ένα Τμήμα σαν το Ογκολογικό, στα σκαριά υπάρχουν οι Επικουρικές προσλήψεις που θα μπορούσαν άμεσα να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα ο προϋπολογισμός μπορεί να καλύψει διψήφιο αριθμό γιατρών με ανάλογη σύμβαση έργου, κάτι που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για κάτι τόσο επείγον και αναγκαίο.

Ας μην ξεχνάμε τέλος ότι υπάρχει δέσμευση και από την 5η ΥΠΕ ότι ακόμη και με τη χρήση του «εντέλλεσθε» το Τμήμα δε θα έκλεινε κάτι για το οποίο έχουν αναλάβει αντίστοιχη δέσμευση και οι κυβερνητικοί βουλευτές. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα υπερέβαλαν εαυτό προκειμένου να παραμείνει στη θέση του ο νυν Διοικητής φθάνοντας μέχρι το Μαξίμου!

Γιατί λοιπόν ο κ. Ζυγούρης δεν έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μην κλείσει τμήμα των κλινικών επί θητείας του, ιδιαίτερα τώρα που υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι σε λίγους μήνες θα υπάρχει μόνιμο προσωπικό; Ήθελε να τιμωρήσει τους πολιτικούς του προϊσταμένους αφήνοντάς τους εκτεθειμένους στον κόσμο που αγωνιά ή να κάνει μέρος του προβλήματος και τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ που δεν φρόντισε να καλύψει ένα μακρινό από τη Λάρισα Νοσοκομείο, σαν κι αυτό της Λαμίας;

Δυστυχώς τα παραπάνω ουδόλως ενδιαφέρουν τους ασθενείς που θα υποχρεωθούν σε πρόσθετη σωματική και οικονομική ταλαιπωρία για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο θέμα υγείας τους. Ο καθένας είναι καιρός να αναλάβει τις ευθύνες του.