Τι απαντούν 5η ΥΠΕ και Διοικητής ΓΝ Λαμίας για το Ογκολογικό Τμήμα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 08:23 Τι απαντούν 5η ΥΠΕ και Διοικητής ΓΝ Λαμίας για το Ογκολογικό Τμήμα

Κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα προκάλεσε το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας σχετικά με το Ογκολογικό Τμήμα της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, το οποίο δε λειτουργεί μετά την οριστική διαγραφή του μοναδικού ογκολόγου από το δυναμικό του.

Οι απαντήσεις τόσο του διοικητή του Νοσοκομείου Παναγιώτη Ζυγούρη, όσο και της 5ης ΥΠΕ, αφενός επιβεβαιώνουν την ουσία του ρεπορτάζ, αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει και τις οποίες φυσικά καταγράψαμε. Ο δικός μας στόχος είναι ένας και μοναδικός: Να παραμείνει σε λειτουργία το Ογκολογικό Τμήμα προκειμένου να συνεχίσει να υποστηρίζει τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, που περνούν μία από τις χειρότερες και δυσκολότερες περιπέτειες της ζωής τους. Σε αυτές τις εποχές δεν υπάρχει ούτε η οικονομική δυνατότητα, ούτε η σωματική υγεία από αυτούς τους ανθρώπους για να αντέξουν πρόσθετη ταλαιπωρία.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να ζητούμε να εξαντλείται κάθε πρόσφορο μέσο για την ΑΜΕΣΗ και απρόσκοπτη επαναλειτουργία του, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τα πρόσωπα και τις θέσεις τους και φυσικά αν θα είμαστε αρεστοί προς όσους έχουν την ευθύνη.

Οι δύο απαντήσεις παραθέτονται αυτούσιες στη συνέχεια (τα τονισμένα γράμματα όπου υπάρχουν έχουν διατηρηθεί από το πρωτότυπο κείμενο) για τα δικά σας συμπεράσματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΓΝ ΛΑΜΙΑΣ

Για ακόμη μία φορά το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και ο Διοικητής του κ. Παναγιώτης Ζυγούρης έγιναν στόχος ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων. Ειδικότερα, διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης που συστηματικά καταφέρεται κατά του ΓΝ Λαμίας δημοσίευσε είδηση με τίτλο « Οριστικό λουκέτο στην Ογκολογική από Ζυγούρη ».

Για την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των συμπολιτών μας σας αναφέρουμε ότι:

1.Από την πλευρά της Διοίκησης του ΓΝ Λαμίας έχουν γίνει εγκαίρως όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη της Ογκολογικής κλινικής με ιατρό πάντα μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

2.Η προκήρυξη για την  στελέχωση της Ογκολογικής κλινικής με μόνιμο ιατρό Επιμ. Α΄ Ογκολογίας έχει ολοκληρωθεί με την επιβολή έξι υποψηφιοτήτων και ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες.

3.Αναφορικά με την προκήρυξη επικουρικού ιατρού ή « με μπλοκάκι » δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από κανένα υποψήφιο.

4. Όσον αφορά τη δυνατότητα έκδοσης «εντέλλεστε» για την μετακίνηση Ογκολόγου από άλλο Νοσοκομείο ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο Διοικητής του ΓΝ Λαμίας.

5.Το νοσηλευτικό προσωπικό που στελεχώνει την Ογκολογική κλινική και αποτελείται από πέντε (5) Νοσηλεύτριες δεν μετακινήθηκε σε κανένα άλλο τμήμα του Νοσοκομείου. Σε συνεννόηση με την Διεύθυνση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ζητήθηκε να παραμείνουν στο τμήμα δύο (2) άτομα - όσο υπολειτουργεί η Ογκολογική κλινική - και τα υπόλοιπα τρία (3) άτομα να λάβουν αρχικά το υπόλοιπο κανονικών αδειών τους, ετών 2016-2017 και στην συνέχεια να προσφέρουν υπηρεσίες προσωρινά σε άλλα τμήματα του Νοσοκομείου. Με την ολοκλήρωση του διορισμού μόνιμου ιατρού Ογκολογίας, θα επιστρέψουν στην Ογκολογική κλινική για την πλήρη και απρόσκοπτη λειτουργία της.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΝ ΛΑΜΙΑΣ

 Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ

...............................................................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 5ης ΥΠΕ

Απάντηση σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου, αναφορικά με την Ογκολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Η Διοίκηση της  5ης ΥΠΕ διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες περί κλεισίματος της Ογκολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Λαμίας έπειτα από τη διαγραφή του μοναδικού Ογκολόγου από το δυναμικό του, δεδομένου ότι:

• Στις 27 Νοέμβρη έληξε η προθεσμία της προκήρυξης της θέσης Επιμελητή Α’ Παθολογικής Ογκολογίας, για την οποία έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους έξη ενδιαφερόμενοι και  η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.

• Με την αρ. Α2α/Γ.Π. 70020 Υπουργική Απόφαση εγκρίθηκε η πρόσληψη Επικουρικού Ιατρού ειδικότητας Παθολόγου – Ογκολόγου για διάστημα 36 μηνών για τις ανάγκες του Γ.Ν. Λαμίας η οποία είναι ενεργή και αναμένονται αιτήσεις ενδιαφερόμενων.

• Με την αρ. Γ.4β/Γ.Π. 80109 Απόφαση του Υπουργού Υγείας εγκρίθηκε η έναρξη διαδικασιών συνεργασίας του Νοσοκομείου Λαμίας με Ιατρό Παθολογίας – Ογκολογίας με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών, για διάστημα έως ένα έτος  και έως την ολοκλήρωση της πρόσληψης μόνιμου ή επικουρικού ιατρού Ογκολόγου. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα επαναδημοσιευτεί εντός των ημερών.

Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν μιλάμε για κλείσιμο της κλινικής αλλά για συντονισμένη προσπάθεια, επάνδρωσής  της για τη διασφάλιση της  λειτουργίας της. Οποιεσδήποτε καθυστερήσεις στην κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης έχουν να κάνουν αφενός στην ύπαρξη πολύ μικρού αριθμού Ιατρών Ειδικότητας Ογκολογίας αλλά και σε λάθος χειρισμούς της Διοίκησης  του Νοσοκομείου. Δεδομένου ότι η Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας   έχει ζητήσει την παραίτηση του Διοικητή  και είναι σε εξέλιξη η αντικατάστασή του, δεν θα ήταν εφικτή η υλοποίηση τέτοιου τύπου ενεργειών,  όπως η διακοπή λειτουργίας της Ογκολογικής κλινικής.

Έχοντας ως μοναδικό μέλημά μας, την εξυπηρέτηση των ασθενών της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ εξετάζει και την μετακίνηση Ιατρού Παθολόγου – Ογκολόγου από άλλο Νοσοκομείο της Περιφέρειας, έστω για κάποιες μέρες τη βδομάδα και μέχρι την τελεσφόρηση μιας εκ των ανωτέρω προσλήψεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com