Σύσκεψη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στα όρια Φθιώτιδας – Καρδίτσας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 16:16 Σύσκεψη για τα πλημμυρικά φαινόμενα στα όρια Φθιώτιδας – Καρδίτσας

Ετοιμάζεται διαπεριφερειακή συνάντηση για τον καθαρισμό των ποταμών και του τρόπου χρηματοδότησης των εργασιών.

Δραστικές λύσεις στα πλημμυρικά προβλήματα που παρουσιάζονται τόσο σε περιοχές του Δήμου Σοφάδων όσο και της Φθιώτιδας αναζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (5/12) στο Λεοντάρι Καρδίτσας.

Η σύσκεψη διοργανώθηκε με πρωτοβουλία Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής και της Δημοτικής Αρχής Σοφάδων.

Το παρόν έδωσαν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος, με τους Αντιδημάρχους του, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης Κώστας Αποστολόπουλος, ο Δημ. Σύμβουλος Δομοκού Ιωάννης Γκανίδης, ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας Δημήτρης Παπαμιχαήλ, ο εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ Θεσσαλιώτιδος Θωμάς Τσιάστας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ 5ης Ζώνης Θεσσαλιώτιδος Γιώργος Τσεμπερούδης, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ 6ης Ζώνης Θεσσαλιώτιδος Παύλος Σπανός, καθώς και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι αγροτικών Συλλόγων και αγρότες της περιοχής.

Κεντρικό θέμα συζήτησης ο άμεσος καθαρισμός τόσο του Φαρσαλίτη ποταμού όσο και της Κακάρας με το ζητούμενο φυσικά να είναι η χρηματοδότηση των έργων.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίστηκε εντός των επόμενων ημερών να γίνουν όλες οι ενέργειες για την σύγκλιση διαπεριφερειακής συνάντησης (Θεσσαλίας – Φθιώτιδας) με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμων, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ κλπ) προκειμένου να περιγραφούν οι ακριβείς παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για τον καθαρισμό των ποταμών, ώστε να εκλείψουν τα φαινόμενα της συγκέντρωσης υδάτων, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει και σαφής προσδιορισμός του τρόπου χρηματοδότησης των εργασιών.

Παράλληλα από την πλευρά του Δήμου Σοφάδων θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε να χαρακτηριστούν κανάλια ως «μικτής χρήσης» προκειμένου να γίνει εφικτή η κατασκευή αυτορυθμιζόμενων θυροφραγμάτων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση