Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Πόσοι προφυλακίζονται για την υπόθεση με τα ναρκωτικά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 08:35 Φθιώτιδα: Πόσοι προφυλακίζονται για την υπόθεση με τα ναρκωτικά (φωτογραφία αρχείου)

Από τους 11 συλληφθέντες, οι 6 πήραν το δρόμο για τη φυλακή, 3 περιμένουν την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου και 2 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ αναζητείται ένα ακόμη μέλος του κυκλώματος.

Ανέβηκε ο αριθμός των ατόμων που προφυλακίστηκαν για την μεγάλη υπόθεση που απασχόλησε την κοινωνία της Φθιώτιδας με τη σύλληψη 11 ατόμων ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων που καλλιεργούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά.

Το απόγευμα της Τρίτης (5/12) ανακοινώθηκε η προφυλάκιση των δύο εκ των τριών ανδρών που είχαν μείνει τελευταίοι για να απολογηθούν, ανεβάζοντας τον αριθμό των προφυλακισθέντων σε έξι.

Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους μέχρι την τακτική δικάσιμο, αφέθηκε σήμερα ο 37χρονος στρατιωτικός από τη Λαμία, ο οποίος υπηρετεί στις Ειδικές Δυνάμεις (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών).

Θυμίζουμε ότι για τρεις ακόμη, οι οποίοι απολογήθηκαν την Κυριακή, ισχύει προς το παρόν ο κατ’ οίκον περιορισμός εωσότου το Δικαστικό Συμβούλιο αποφασίσει για την προφυλάκισή τους ή μη, μετά τη διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Ένας ακόμη εκ των 11 συλληφθέντων αφέθηκε χθες (4/12) ελεύθερος μέχρι την τακτική δικάσιμο με περιοριστικούς όρους. Οι συνήγοροί του, Βασίλειος Παπιώτης και Χρήστος Τσάβαλλος δήλωσαν στο LamiaReport: «Μετά από μια ενδελεχή και πολύωρη ανακριτική διαδικασία κατά την οποία αναδείχθηκαν  όλες οι πτυχές της υποθέσεως αλλά και άπαντες οι νομικοί και πραγματικοί ισχυρισμοί μας, με την σύμφωνη γνώμη  της Κας Ανακρίτριας Πρωτοδικών Λαμίας  και της Κας Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λαμίας ο εντολέας μας που κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς  όρους και είναι βέβαιη η ευνοϊκή αντιμετώπιση του από το αρμόδιο εν καιρώ Δικαστήριο».

Σημειώνουμε τέλος ότι η Ασφάλεια Λαμίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία και αναζητά και 12ο άτομο Αλβανικής καταγωγής με ιδιαίτερο ρόλο σε μία εκ των δύο εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν.