Σαρακιώτης: Ποιος είπε ότι καταργείται το δικαίωμα στην απεργία;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 21:12 Σαρακιώτης: Ποιος είπε ότι καταργείται το δικαίωμα στην απεργία;

«Η 3η αξιολόγηση κλείνει χωρίς νέα μέτρα – Κανένας ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για ακίνητα αξίας κάτω των 300.000 ευρώ».

Για όλους και για όλα μίλησε στην πρωινή εκπομπή της Τηλεόρασης της Βουλής, «Πρωινή Ανάγνωση» ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, Κέλλυς Κοντογεώργη, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο ζήτημα της τροπολογίας που άναψε φωτιές στη χθεσινή (5/12) συζήτηση στη Βουλή λέγοντας ότι «Δεν είναι δυνατόν να ακούγεται στο δημόσιο διάλογο ότι «καταργείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας». Η νομοθετική πρωτοβουλία αφορά τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία, χωρίς να αλλάζει κάτι στα περιφερειακά, στα δευτεροβάθμια και στα τριτοβάθμια».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και την αναδιάρθρωση των κοινωνικών επιδομάτων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ήταν κατηγορηματικός ότι «Η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς νέα μέτρα, ενώ υπάρχει θετικό πρόσημο με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναπροσαρμογή των κοινωνικών επιδομάτων προς τα πάνω. Ο σχετικός προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 250 εκ. ευρώ κόντρα στη σπέκουλα ότι «θα χαθούν τα επιδόματα». Επίσης, άλλα θετικά σημεία του κλεισίματος της διαπραγμάτευσης αφορούν τη διασφάλιση των συντάξεων χηρείας και την προστασία των εργαζομένων στην περίπτωση πτώχευσης της εταιρείας».

Στο μείζον θέμα των πλειστηριασμών, ο κ, Σαρακιώτης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι έβαζαν όλα τα προβλήματα «κάτω από το χαλί», ενώ το κόμμα του «ήρθε να αντιμετωπίσει και να δει κατάματα το πρόβλημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχτηκε ότι υπήρχε ο «Νόμος Κατσέλη», ο οποίος όμως διευρύνθηκε με πρωτοβουλία του Γιώργου Σταθάκη και εντάχθηκαν στις προς ρύθμιση οφειλές, αυτές προς τις Δ.Ο.Υ., τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ιδιώτες. «Έχουμε τη συμφωνία με τις ελληνικές τράπεζες ότι δε θα εντάσσονται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητα με αξία κάτω των 300.000 ευρώ. Επιπροσθέτως, η σημερινή κυβέρνηση δημιούργησε την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, τα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και νομοθέτησε τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Πρώτα απ’ όλα, θεωρώ ότι πρέπει να δράσουμε συντονισμένα και η σημερινή κυβέρνηση αυτό το έχει πράξει», ήταν ο αντίλογος του Φθιώτη βουλευτή.

Τέλος για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της Δ.Ε.Η., ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε ότι ήταν μία παλαιά δικαστική διαμάχη της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία κατέληξε σε μια αρνητική για την Ελλάδα απόφαση. «Πρόκειται, λοιπόν, για συμμόρφωση της χώρας μας με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αν θέλουμε να είμαστε μέλος της Ε.Ε., οφείλουμε να τηρούμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία», κατέληξε ο κ. Σαρακιώτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση