Λαμία: Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο με θέμα το «Blockchain»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 09:31 Λαμία: Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο με θέμα το «Blockchain»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για την τεχνολογία Blockchain, θα γίνει την Τετάρτη, στις 6:00' το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στη Λαμία.

Στο πλαίσιο της σύνδεσης της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την κοινωνία της Λαμίας, ανακοινώνεται η πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα «Blockchain»  την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στις 18:00, στο Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών, Παπασιοπούλου 2-4, Γαλανέικα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την ερευνητική ομάδα bug@luth της Σχολής Θετικών Επιστημών, στο πλαίσιο του 1st meetup, και με την υποστήριξη της δημιουργικής ομάδας A2rTEST και του φοιτητικού παραρτήματος IEEE Student Branch UTH (Lamia).

Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη από τις πολλές ανοικτές εκδηλώσεις, προς το κοινό της πόλης, που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Στόχος των εκδηλώσεων και των δράσεων είναι η ενεργοποίηση των νέων της πόλης σε κρίσιμα ερευνητικά, επιστημονικά και τεχνολογικά θέματα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή προς το κοινό και στόχο έχει να ενημερώσει το κοινό για την τεχνολογία Blockchain, η οποία είναι η βάση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin. Η τεχνολογία του Blockchain αποτελεί σήμερα μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της πληροφορικής. Σχετικές τεχνικές χρησιμοποιούνται ήδη ή σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την επίλυση ποικίλλων προβλημάτων. Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την τεχνολογία του Blockchain, την δημιουργία μιας επιστημονικής κοινότητας στην Λαμία, στο συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο, και την ανάδειξη πιθανών εφαρμογών της με γνώμονα τα στρατηγικά χαρακτηριστικά της περιοχής (π.χ. επιχειρηματικότητα, αγροτική παραγωγή κ.α.).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο :

18:00 : Blockchain - Balancing between innovation and overhype - Σπαθούλας Γιώργος

19:00 : Setting up you first ethereum private Blockchain - Γιαχούδης Νίκος

19:30 : Developing you first ethereum decentralized application - Γκογκίδης Αργύρης

20:00 : Ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την τεχνολογία του Blockchain και τις εφαρμογές της

Προσαρμοσμένη αναζήτηση