Καιρός: Χειμώνας το πρωί - Καλοκαίρι το μεσημέρι!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 09:03 Καιρός: Χειμώνας το πρωί - Καλοκαίρι το μεσημέρι!

Θερμοκρασία ρεκόρ στη Μακρακώμη και το Πολύδροσο.

Τι κι αν το πρωί ο υδράργυρος φλερτάρει ακόμη και με το 0 στα πεδινά της χώρας… Το μεσημέρι οι θερμοκρασίες θυμίζουν το λιγότερο Άνοιξη με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 20 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 7/12/2017 καταγράφηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας όπου το θερμόμετρο έδειξε 19.9 C!

Και αν σε αυτή την περιοχή της Φθιώτιδας οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι πρωτόγνωρες, το 17,4 που καταγράφηκε το μεσημέρι στο Πολύδροσο, σε σχέση με τις άλλες πιο πεδινές περιοχές, πραγματικά εκπλήσσει.

Υψηλές θερμοκρασίες όμως είχαμε επίσης στην Αριδαία Πέλλας (19.6 C), στην Άνδρο (18.8 C), στους Άγιους Πάντες Χαίων (18 C), στο Κολυμπάρι Χανίων (17.5 C) και στη Σίνδο Θεσσαλονίκης (17.4 C).

Ο ίδιος καιρός αναμένεται και σήμερα Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα με ηλιοφάνεια, με σποραδικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά

Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Σάββατο λίγες βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα παράκτια τμήματα της Δυτικής Ελλάδας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 11 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -1 έως 15, στην Ήπειρο από 2 έως 15 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 16, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα ενδέχεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερες.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση