Στα κάγκελα οι μαθητές του 6ου Λυκείου Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 08:43 Στα κάγκελα οι μαθητές του 6ου Λυκείου Λαμίας

Νέα σενάρια συγχώνευσης με το 5ο ΓΕΛ…

Σε κατάληψη προχώρησαν το πρωί της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου, οι μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Λαμίας μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν για καινούρια εισήγηση του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρου Πιλιτζίδη για συγχώνευσή τους με το 5ο Λύκειο προκειμένου στο δικό τους σχολείο να προωθηθούν οι μαθητές του Ειδικού.

Αν και από την Περιφερειακή Διεύθυνση τη συγκεκριμένη υπόθεση τη θεώρησαν στο πλαίσιο απλών προτάσεων χωρίς να υφίσταται θέμα, εν τούτοις γονείς των παιδιών επιμένουν ότι υπήρξε το σχετικό έγγραφο αρχές Δεκεμβρίου και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την οριστικοποίηση ότι δεν επέρχεται καμία αλλαγή στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για το νέο σχολικό έτος (2018-19).

Αυτό προκάλεσε και την έντονη δυσφορία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Βίβιαν Αργύρη που μιλώντας στο LamiaReport σημείωσε ότι είναι «απαράδεκτο να αναστατώνεται η μαθητική κοινότητα και ακόμη χειρότερα όταν συζητάμε ένα θέμα που έχει τελειώσει με ξεκάθαρες αποφάσεις». Αναφορικά με τα Ειδικά Σχολεία η κα Αργύρη επανέλαβε τις ενέργειες του Δήμου για μεταστέγαση του ενός σχολείου στο Λιανοκλάδι όπου εκκρεμεί η βεβαίωση για την καταλληλότητα του κτιρίου και η μεταστέγαση του Κωσταλεξίου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του 9ου Γυμνασίου (πρώην κτίριο 5ου Λυκείου).

«Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από 20 ημέρες ήταν ομόφωνη και αν υπάρχει κάποια διαφορετική πρόταση, σίγουρα πρέπει να συζητηθεί και μαζί μας», καταλήγει η αρμόδια για θέματα παιδείας Αντιδήμαρχος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση