Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα αδέσποτα στις πλατείες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 15:03 Λαμία: Παρέμβαση Εισαγγελέα για τα αδέσποτα στις πλατείες (φώτο αρχείου)

Αντιδρά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας...

Με προφορική εντολή ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χάρης Λακαφώσης, ζήτησε να απομακρυνθούν τα αδέσποτα από τις πλατείες Λαού και Ελευθερίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο γραφείο της Εισαγγελίας υπάρχουν πολλά παράπονα για την ανεξέλεγκτη αύξηση των αδέσποτων ακόμη και στο κέντρο της πόλης, ενώ φέρεται ότι και ο ίδιος ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας, έγινε μάρτυρας επίθεσης σκύλου σε ηλικιωμένο άτομο στην οδό Απ. Κουνούπη.

Έτσι τη Δευτέρα το πρωί ξεκίνησε επιχείρηση από το Δήμο Λαμιέων και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Λάμπρου, που συνάντησε την έντονη αντίδραση του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας. Οι Φιλόζωοι με ανάρτησή τους στη σελίδα τους στο Facebook υπενθυμίζουν ότι απαγορεύεται ο μόνιμος εγκλεισμός των ζώων και ότι δεν είναι σε περιοχή που απαγορεύεται. Μάλιστα ζητούν συνάντηση με τον κ. Εισαγγελέα, όπως βέβαια και ο κ. Λάμπρου που έχει και την ευθύνη για τα αδέσποτα.

Γεγονός πάντως είναι ότι εδώ κι αρκετό καιρό ο πολλαπλασιασμός των αδέσποτων γίνεται με τέτοιο τρόπο που φανερώνει εισαγωγή τους από άλλη περιοχή, καθώς παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές μεγάλα σκυλιά και όχι μικρά κουταβάκια. Με λίγα λόγια αν δε γίνει σωστή διαχείριση των αδέσποτων σε όλους τους Δήμους της χώρας το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται.

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση του Φιλοζωικού: