«Δεν φεύγουμε από το σχολείο μας…» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 18:02 «Δεν φεύγουμε από το σχολείο μας…» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ένταση σήμερα στην κατάληψη του 6ου ΓΕΛ - Απειλές από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για Εισαγγελική παρέμβαση - Στο πλευρό των μαθητών ο Δήμος Λαμιέων.

Έξω από το 6ο Γενικό Λύκειο Λαμίας - που τελεί από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου υπό κατάληψη - βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12), ο Δήμαρχος Λαμιέων και επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να συμπαρασταθούν «στον δίκαιο», όπως τον χαρακτηρίζουν, αγώνα των παιδιών για να παραμείνουν στο σχολείο τους.

Διατεθειμένος να μείνει στο πλευρό των παιδιών και αν χρειαστεί να πάει εκείνος στον Εισαγγελέα, είναι ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος προκαλεί όποιον από τους Διευθυντές έχει αλλάξει άποψη να ‘ρθει στο ΔΣ να την καταθέσει απέναντι στην ομόφωνη απόφαση που απέρριψε την "συγκατοίκηση" 5ου και 6ου Λυκείου.

Νωρίτερα όπως καταγγέλλουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπρόσωποι του Δήμου, υπήρξαν απειλές από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης για Εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να λήξει η κατάληψη. Ωστόσο όπως ανέφερε και στην κάμερα ο επικεφαλής της ΛΣ, Τάσος Χρονάς ουδέποτε ο Εισαγγελέας είχε ενημερωθεί για το θέμα προκειμένου να δώσει τέτοια εντολή στα αστυνομικά όργανα και όλα ήταν μια απειλή.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ζητούν οι μαθητές και τη στήριξη που έλαβαν από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση