Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: «Μαλλιά κουβάρια» στη Δευτεροβάθμια για το 6ο Λύκειο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 08:50 Λαμία: «Μαλλιά κουβάρια» στη Δευτεροβάθμια για το 6ο Λύκειο

Χαμός έγινε το πρωί της Πέμπτης στη συνάντηση Πιλιτζίδη με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και την Αντιδήμαρχο Παιδείας Βίβιαν Αργύρη.

Ένα έγγραφο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σπύρου Πιλιτζίδη προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστο Δημητρίου, για την συγχώνευση του 6ου ΓΕΛ με το 5ο Λύκειο και την μετακίνηση σε αυτόν το χώρο του Ειδικού Σχολείου, έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων στη μαθητική κοινότητα, που σε πρώτη φάση εκδηλώθηκε με την κατάληψη του 6ου Λυκείου από τους μαθητές του.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (14/12) αντιπροσωπεία μαθητών, εκπαιδευτικών του Σχολείου, καθώς και γονείς, επισκέφθηκαν το συντάξαντα του επίμαχου εγγράφου προκειμένου να πάρουν από τα πλέον επίσημα χείλη το τι ακριβώς συνέβη. Αν και ο κ. Πιλιτζίδης αρχικά θέλησε να μιλήσει μόνο με εκπροσώπους του 15μελους και με το Διευθυντή του σχολείου, τελικά η «παρέα» διευρύνθηκε και στο γραφείο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας πέρασε και το προεδρείο του συλλόγου γονέων, αλλά και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Λαμιέων, Βίβιαν Αργύρη.

Η συνάντηση μάλιστα ξεκίνησε με γλυκά και κεράσματα λόγω της πρόσφατης γιορτής του Διευθυντή, εξελίχθηκε όμως σε πρωτοφανές επεισόδιο με τον επικεφαλής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα να χάνει την ψυχραιμία του και να επιτίθεται με απίστευτη ένταση και χαρακτηρισμούς στην κα Αργύρη. Με την ίδια ένταση και συμπεριφορά καταγγέλλουν ότι καταφέρθηκε και κατά των μαθητών όταν «τόλμησαν» να ζητήσουν το έγγραφο ή έστω να τους διαβεβαιώσει ότι δεν ισχύει.

Μιλάμε βέβαια για ένα έγγραφο που αρχικά δηλώθηκε ως αποκύημα φαντασίας κάποιου γονέα μαθητή του 6ου ΓΕΛ, στη συνέχεια προσπάθησαν να το περάσουν σαν ένα έγγραφο που έγινε χωρίς κάποια περαιτέρω σημασία και μετά ως μια πρόταση για το μακρινό μέλλον.

Τελικά βέβαια το έγγραφο υπάρχει (αρ. πρωτ. 7753/04-12- 17) και πραγματικά προτείνει τη συγχώνευση του 6ου με το 5ο και την απόδοση του χώρου του 6ου Λυκείου στο Ειδικό Σχολείο καθώς υπάρχει, όπως αναφέρει, αδιέξοδο στην εύρεση στέγης. Στην παρατήρηση της Αντιδημάρχου ότι το κτίριο στο Λιανοκλάδι περιμένει από τον περασμένο Φεβρουάριο την κτιριολογική έγκριση, καθώς είναι έτοιμο από πλευράς Δήμου, άρα η όποια πίεση θα έπρεπε να είναι ως προς το να λειτουργήσει άμεσα εκεί, τότε σύμφωνα πάντα με τους παρόντες, ο κ. Πιλιτζίδης εξανέστη επιτιθέμενος φραστικά και πάλι στην κα Αργύρη.

Έκτακτη ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία Σταυρογιάννη

Κατόπιν των παραπάνω σήμερα Παρασκευή στις 2:30’ το μεσημέρι έχει κληθεί έκτακτη σύσκεψη από το Δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη στη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρουσία των δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων της ΕΛΜΕ οι οποίοι επίσης ανέδειξαν το θέμα.

Θυμίζουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και επικεφαλής συνδυασμών της μειοψηφίας,  βρέθηκαν την Τετάρτη έξω από το 6ο ΓΕΛ καταθέτοντας τη στήριξή τους στους μαθητές, με τον κ. Σταυρογιάννη να υπενθυμίζει μάλιστα τις αποφάσεις των ίδιων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης για καμία μεταβολή και για το 2018 - 2019. «Με το να προσπαθούν διά της πλαγίας να επιβάλλουν όσα πιθανόν σκέφτηκαν εκ των υστέρων είναι έξω από κάθε λογική…», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν φεύγουμε από το σχολείο μας…» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)