Χειμωνιάζει από σήμερα...

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017 08:25 Χειμωνιάζει από σήμερα...

Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιόνια στα ορεινά...

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται από σήμερα Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα και καθ όλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας, με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα έχει ως εξής:

α) Τη Δευτέρα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας με βροχές στα πεδινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου και θα ενταθούν με τα χιόνια μάλιστα να φτάνουν εκεί ακόμη και σε πεδινά τμήματα του Έβρου (στον Έβρο, ειδικότερα, θα χιονίζει ως το μεσημέρι της Τρίτης).

β) Την Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά περιόδους στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, δηλαδή στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία (νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων). Στην κεντρική Στερεά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τόπους την Τετάρτη και Πέμπτη από τα 500μ, οι οποίες θα έχουν μικρή διάρκεια.

γ) Στις 23 και 24 του μηνός υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για νέα ψυχρή εισβολή με αξιόλογες χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές, ωστόσο το τοπίο είναι αρκετά θολό αναφορικά με το ποιες περιοχές μπορεί να χιονιστούν. Το μόνο σίγουρο είναι οτι την παραμονή των Χριστουγέννων θα έχουμε αρκετό κρύο παντού.

Ο καιρός στη Φθιώτιδα

Για σήμερα Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά από τα 1000μ και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-11 βαθμούς, αλλά από το απόγευμα θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.

Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν με ΒΔ ανέμους 3-4 μποφόρ και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2-7 βαθμούς.

Την Τετάρτη και Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα (από τα 500μ και άνω). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα (μέγιστη στους 7-8 βαθμούς).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση