Εκλογές Επιμελητηρίου: Οι πρώτοι των πρώτων!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 08:40 Εκλογές Επιμελητηρίου: Οι πρώτοι των πρώτων!

Οι έδρες, τα ποσοστά, οι παλιοί και οι νέοι του Δ.Σ. στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας...

Από τη στιγμή που τελείωσε και η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων, ολοκληρώθηκε ένα χορταστικό 4ημερο εκλογικής διαδικασίας στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας που έφερε 1777 μέλη στις κάλπες.

Μεγάλος νικητής ο συνδυασμός του Θανάση Κυρίτση «Ανανεωτική Πορεία» που επικράτησε με ποσοστό 57,6% (974 ψήφοι) έναντι 42,4% (718) της Επιμελητηριακής Κίνησης ΦΘΙΑ του Αλέκου Διαμαντάρα. Οι έδρες όπως πρώτο μετέδωσε το LamiaReport 12-9, με 5 έδρες στο Εμπορικό, δύο στη Μεταποίηση και 5 στο Υπηρεσιών για τον πρώτο συνδυασμό και αντίστοιχα 3-2-4 για το δεύτερο.

Πρώτος σε ψήφους από όλα τα Τμήματα, αναδείχτηκε ο Δημήτρης Ρίζος στην παρθενική του εμφάνιση στις εκλογές, ξεπερνώντας ακόμη κι αυτόν τον Κώστα Ψειρόπουλο που είχε θριαμβεύσει στις τελευταίες δύο ψηφοφορίες το 2011 και το 2009. Πάντως το ρεκόρ κατέχει ακόμα ο Κώστας Ψειρόπουλος με τις 221 ψήφους, που πήρε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, που είχε σαρώσει πραγματικά.

Όπως φαίνεται και στην πάνω φωτογραφία για να καταμετρηθούν οι 165 ψήφοι του Δημήτρη Ρίζου χρειάστηκε… σεντόνι (δεξιά ο Πρόεδρος της Εκλογικής Επιτροπής Δημήτρης Δρακάκης), ενώ στις 155 σταμάτησε φέτος ο Κώστας Ψειρόπουλος.

Το «φράγμα» των 100 χαρτιών «έσπασαν» άλλα δύο άτομα. Ο δεύτερος των Υπηρεσιών για την Ανανεωτική Πορεία, Χρήστος Σανίδας με 115 κι ο πρώτος του Εμπορικού Τμήματος πάλι για τον νικητή συνδυασμό, Πάνος Αρβανίτης με 103.

Νίκος Σοφιανός, Νίκος Ζιάκας, Βασιλική Τσιαγκούδη, Χρήστος Σανίδας, Θανάσης Κυρίτσης, Δημήτρης Ρίζος, Πάνος Φλιώκας.

Η μεταποίηση σαφώς κινήθηκε σε μικρότερα νούμερα, καθώς 170 ήταν όλοι οι ψήφοι που πήρε ο συνδυασμός του Θανάση Κυρίτση και 111 του Αλέκου Διαμαντάρα. Πρώτος εδώ για το νικητή συνδυασμό ήταν ο Πρόεδρος των Επισιτιστικών Επαγγελμάτων, Κώστας Καραγεώργος με 50 ψήφους και από τον δεύτερο συνδυασμό η Λεμονιά Καραναστάση με 66.

Χαρακτηριστικό τέλος είναι ότι από το συνδυασμό του κ. Κυρίτση, οι παλιοί είναι μόλις ο ίδιος και οι Νίκος Ζιάκας, Πάνος Αρβανίτης (3 από τους 12), ενώ από τον άλλο συνδυασμό επανεκλέγονται οι Αλέκος Διαμαντάρας, Γιάννης Καλοπήτας, Σπύρος Ζαγγανάς, Λεμονιά Καραναστάση, Δημήτρης Σαμαράς και Κώστας Ψειρόπουλος (6 από τους 9). Συνολικά 12 νέοι – 9 παλιοί (όπως και το τελικό αποτέλεσμα) ήτοι ποσοστό ανανέωσης στα 4/7 ή 57%.

Όλα τα ονόματα που εκλέγονται ή είναι σε εκλόγιμη θέση:

Από την "Ανανεωτική Πορεία":

Παναγιώτης Αρβανίτης, Γιάννης Ζωγράφος, Νίκος Σοφιανός, Παναγιώτης Φλιώκας, Γιάννης Βλαχογιάννης*, Κώστας Καραγεώργος, Βασιλική Τσιαγκούδη*, Δημήτρης Ρίζος, Χρήστος Σανίδας, Νίκος Ζιάκας, Στέλιος Μακρής, Δημήτρης Ψαρράς*.

Από την "Επιμελητηριακή Κίνηση ΦΘΙΑ":

Χρήστος Κουτσούκος, Δημήτρης Σαμαράς, Κώστας Παπανάγνου*, Λεμονιά Καραναστάση, Δημήτρης Κυρίτσης*, Κώστας Ψειρόπουλος, Γιάννης Καλοπήτας, Σπύρος Ζαγγανάς, Γιάννης Παπαδημητρίου*.

*Με αστεράκι είναι οι τελευταίοι ανά συνδυασμό και ανά τμήμα, εκ των οποίων ένας θα δώσει τη θέση στον επικεφαλής του Ψηφοδελτίου. Ήδη τόσο ο κ. Κυρίτσης όσο και ο κ. Διαμαντάρας έχουν ζητήσει παράταση μέχρι το πρωί της Τρίτης για να επιβεβαιώσουν το τμήμα που θα εκλεγούν τα οποία λογικά θα είναι το Τμήμα Υπηρεσιών για το Θανάση Κυρίτση και το Εμπορικό για τον Αλέκο Διαμαντάρα. 

Διαβάστε επίσης:  Ο Θανάσης Κυρίτσης μεγάλος νικητής στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Εκλογές Επιμελητηρίου: Τα ονόματα που εκλέγονται - Όλοι οι σταυροί (τελικό)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση