Η ηλεκτρομηχανή έφτασε Τιθορέα!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 23:33 Η ηλεκτρομηχανή έφτασε Τιθορέα!

Ένα βήμα πριν παραδοθεί η καινούρια γραμμή Αθήνα – Λιανοκλάδι  για εμπορική λειτουργία.

Το πρώτο τεστ της ηλεκτροκίνητης γραμμής Αθήνας – Τιθορέας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κι όλα μοιάζουν έτοιμα για τη νέα γενιά σιδηροδρομικών ταξιδιών που θα ενώνουν πρωτεύουσα – συμπρωτεύουσα μέσα σε λίγες ώρες!

Μετά το επιτυχημένο τεστ της γραμμής Τιθορέας – Λιανοκλάδι, οι τεχνικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πραγματοποίησαν τις μετρήσεις με την ηλεκτροκίνητη μηχανή Αθήνα – Τιθορέα, όπου κι εκεί τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Διήνυσαν μάλιστα την απόσταση με ταχύτητες που έφτασαν τα 140 χιλιόμετρα.

Πλέον ο σχεδιασμός προβλέπει άμεσα την διεξαγωγή των δρομολογίων από και προς Τιθορέα με ηλεκτροκίνητες μηχανές και αντικατάστασή τους από ντιζελομηχανή στο σταθμό της Τιθορέας. Μέχρι το Λιανοκλάδι η διαδρομή θα γίνεται μέσω της νέας γραμμής Καλλιδρόμου με τις δίδυμες σήραγγες, που λόγω και των αδειών που πρέπει να δοθούν από τις λοιπές εμπλεκόμενες υπηρεσίες, θα πάει για το νέο έτος.

Σημειώνουμε ότι στο κομμάτι των 52 χιλιομέτρων Τιθορέα – Λιανοκλάδι το θέμα της ηλεκτροδότησης των σηράγγων θα έχει λυθεί ως τα μέσα της Άνοιξης. Μέχρι τότε από Τιθορέα μέχρι Λιανοκλάδι θα χρησιμοποιούνται οι παλιές μηχανές, όπως και στο κομμάτι Λιανοκλάδι – Δομοκός μήκους 54 χιλιομέτρων, το οποίο θα είναι το τελευταίο που θα παραδοθεί. Τα τραίνα θα διασχίζουν το όρος Όθρυς, με δίδυμη σήραγγα, μονής γραμμής, μήκους 7.000 μέτρων περίπου η κάθε μία.

Η ντιζελομηχανή θα παραμένει στο τραίνο μέχρι Παλιοφάρσαλο όπου και πάλι μπορεί να ξαναμπαίνει ηλεκτρομηχανή ως τη Θεσσαλονίκη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση