Σπίρτζης: Τα εγκαίνια στον Ε65 θα κάνει ο Τσίπρας την επόμενη τετραετία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 19:45 Σπίρτζης: Τα εγκαίνια στον Ε65 θα κάνει ο Τσίπρας την επόμενη τετραετία (ΒΙΝΤΕΟ)

''Παραδίδεται μέχρι 15 Ιανουαρίου η γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι. Θα αξιοποιηθεί τουριστικά η παλιά γραμμή...''

Υπεραισιόδοξος ότι ο Ε65 θα ολοκληρωθεί την επόμενη τετραετία και θα τονμ εγκαινιάσει ως πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε από τη Λαμία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης βρέθηκε το μεσημέρι στη Φθιωτική πρωτεύουσα προκειμένου να παρουσιάσει την παράδοση προς χρήση του μεσαίου κομματιού του Ε65, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν εγκαίνια για έναν ημιτελή αυτοκινητόδρομο, παρά μόνο όταν αυτός ολοκληρωθεί στο Βόρειο και νότιο τμήμα.

Για το τμήμα που αφορά περισσότερο τη Φθιώτιδα από Ξυνιάδα  - Λαμία, ο Υπουργός – όπως αναμενόταν – έφερνε μαζί του την είδηση ότι παραδόθηκε ο φάκελος του έργου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού (Digicom) και είναι καθαρά γραφειοκρατικό το θέμα πότε θα ξεκινήσει. Προσδιόρισε ωστόσο ότι είναι εφικτό να ξεκινήσουν εργασίες ακόμη και τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου θέτοντας ένα όριο το πολύ δύο μηνών.

Ομοίως το βόρειο κομμάτι Τρίκαλα – Εγνατία μέχρι το Μάρτιο θα έχει ξεκινήσει η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία της παρούσας κυβέρνησης στην επαναδιαπραγμάτευση του έργου για την κατασκευή ενός πραγματικά σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου.

Τα τραίνα

Από τη συζήτηση δεν μπορούσε να λείπει το άλλο μεγάλο έργο που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μας, για την ηλέκτρική γραμμή του τραίνου Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός, με τον κ. Σπίρτζη να επαληθεύει ακριβώς τα ρεπορτάζ του LamiaReport.

Έτσι λοιπόν η χρήση της νέας γραμμής Τιθορέας – Λιανοκλάδι που πέρασε τα τεστ θα λειτουργήσει το αργότερο ως τις 15 Ιανουαρίου, με την επισήμανση ότι για τον πρώτο καιρό και μέχρι τον Ιούνιο του ‘18 θα λειτουργεί με ντιζελομηχανή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην παλιά γραμμή για την οποία θα ξεκινήσει παράλληλα η μελέτη για χρήση της για τουριστικούς – θρησκευτικούς σκοπούς.

Τα διόδια

Αναφορικά τέλος με τα διόδια, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός την Τετάρτη μετά τα Χριστούγεννα ξεκινά ο διαγωνισμός για τα αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια, αισιοδοξώντας ότι τέλος ‘18 αρχές ’19 θα ξεκινήσουν να λειτουργούν σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Υπουργού ο οποίος συνοδευόταν στη Λαμία από τους βουλευτές Αποστόλη Καραναστάση, Θανάση Μιχελή και Γιάννη Σαρακιώτη:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση