Ο καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017 08:09 Ο καιρός μέχρι την Πρωτοχρονιά

Καλός ο καιρός το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς...

Ο καιρός στην Φθιώτιδα θα είναι πολύ καλός μέχρι και την Τρίτη 2 του μηνός. Κατά τις 3-5 του μηνός φαίνεται πως θα έχουμε νέο κύμα κακοκαιρίας.

Δείτε παρακάτω τι καιρό θα έχουμε τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Γενική πρόγνωση
Το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται αργά ανατολικά προς τη χώρα μας και έτσι σήμερα Πέμπτη θα επιδεινώσει τον καιρό με βροχές, τοπικές καταιγίδες και νοτιάδες στα πελάγη έως 8 μποφόρ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800μ. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στη δυτική Ελλάδα.
 
Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί στη Θράκη, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο τα 600-700μ). Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος.
 
Το Σάββατο οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ στο Ιόνιο θα σημειώνονται ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα.  Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. 
 
Την Κυριακή (παραμονή Πρωτοχρονιάς) αναμένονται ασθενείς βροχές στην Εύβοια, το κεντρικό Αιγαίο και τη βόρεια Κρήτη, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατεί ηλιοφάνεια. 
 
Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Οι τελευταίες βροχές του 2017 θα είναι οι σημερινές, ενώ το Σαββατοκύριακο και την Πρωτοχρονιά θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση αλλά την Πρωτοχρονιά θα ανέβει αισθητά. Τα προγνωστικά δείχνουν ότι μέχρι περίπου τις 15-20 του Γενάρη δεν φαίνονται μεγάλα κρύα, ικανά να δώσουν πεδινό χιόνι. Ωστόσο, τα μεγάλα διαστήματα με ήπιο σχετικά καιρό στην καρδιά του χειμώνα, οδηγούν στατιστικά σε βίαιη επαναφορά του κρύου, κάτι το οποίο είναι αρκετά πιθανό προς τα τέλη του μήνα.
 
Πιο αναλυτικά:
Για σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά άνω των 1500 μέτρων. Τη νύχτα οι βροχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4-5 μποφόρ που το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-13 βαθμούς.
 
Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη.
 
Το Σαββατοκύριακο και την Πρωτοχρονιά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ΒΔ ανέμους. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί από 4-10 βαθμούς και την Κυριακή από 1-9 βαθμούς. Ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα σημειώσει αισθητή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές (κοντά στους 11-12 βαθμούς).
 
Τέλος, την Τρίτη 2 του μηνός προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση