Ε65, Ολυμπία και Ιόνια Οδός ολοκληρώνουν τους Ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 09:36 Ε65, Ολυμπία και Ιόνια Οδός ολοκληρώνουν τους Ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους

Τα δύο κομμάτια του Ε65, το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τα Ιωάννινα ως τα σύνορα και το κομμάτι που θα ενώνει την Πάτρα με τον Πύργο, ολοκληρώνουν το σύνολο των κλειστών αυτοκινητοδρόμων στη χώρα μας, σε ένα δίκτυο που μπορεί να φτάνει τα 3.000 χιλιόμετρα από τα μεγαλύτερα, αναλογικά με την έκταση της χώρας μας, στην Ευρώπη.

Η χρησιμότητά τους και ακόμη περισσότερο η λειτουργικότητά τους θα φανεί στο προσεχές μέλλον αφού όμως ολοκληρωθούν όλα τα έργα. Δυστυχώς αυτές οι τεράστιες καθυστερήσεις είναι που μεγεθύνουν το πραγματικό κόστος τους, ενώ η ακριβή χρήση τους από τους οδηγούς εγείρουν δίκαια την αγανάκτηση των υπερφορολογουμένων Ελλήνων πολιτών.

Κάπως έτσι χάνεται και το νόημα της γρήγορης και ασφαλούς οδήγησης, αφού οι πολίτες εκτός ότι αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν ανά χιλιόμετρο τη χρήση τους, αναγκάζονται να κυκλοφορούν σε ημιτελή τμήματα.

Στο κομμάτι που ενδιαφέρει περισσότερο την Κεντρική Ελλάδα, ο Ε65 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο πρώτο μισό της επόμενης δεκαετίας με το κομμάτι Λαμία – Ξυνιάδα να ξεκινά άμεσα σύμφωνα με τις εξαγγελίες Σπίρτζη.

Επίσης υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία από την παρούσα κυβέρνηση για την εύρεση χρηματοδότησης του κομματιού Τρίκαλα – Εγνατία. Αυτά τα δύο έργα που θα δώσουν νόημα στο συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο, αποτελούν, μαζί με τα άλλα δύο κομμάτια που αναφέρουμε παραπάνω (Ιόνια μαζί με το τμήμα Άκτιον – Αμβρακία και Ολυμπία Οδός), τα τελευταία μεγάλα οδικά έργα που θα στοιχίσουν στους φορολογούμενους ακόμη 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση