Πόσα χρήματα και που έχουν δοθεί για χορηγίες;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Ιανουαρίου 2018 12:01 Πόσα χρήματα και που έχουν δοθεί για χορηγίες;

Ρώτησε τον Περιφερειάρχη Στερεάς, αλλά απάντηση δεν πήρε και επανέρχεται με αιχμές για διαφάνεια και χρηστή διοίκηση...

Ο λόγος για τον Νίκο Στουπή, ο οποίος ως επικεφαλής του συνδυασμού «Η Στερεά σε νέα τροχιά» είχε ζητήσει στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο να ενημερωθεί σχετικά με το σύνολο των χορηγιών που έχουν δοθεί από την αρχή της θητείας του Περιφερειακού Συμβουλίου μέχρι σήμερα, ζητώντας αναλυτική κατάσταση «…αναλυτικά ανά χορηγία και ανά Περιφερειακή Ενότητα, τον φορέα που απευθύνθηκε, καθώς και το σκοπό κάθε μιας από αυτές».

Απάντηση όμως δεν πήρε από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας επανήρθε, με μια πιο αιχμηρή δήλωση - αίτηση, αφήνοντας μάλιστα περιθώρια για ποικίλες ερμηνείες σε περίπτωση που ο κ. Μπακογιάννης δεν ανταποκριθεί και πάλι.

Στο νέα ανοιχτή επιτολή συγκεκριμένα αναφέρει: «Λόγοι διαφάνειας και χρηστής Διοίκησης επιβάλλουν την επιμονή μας στο να λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε αυτά που ερωτήσαμε. Θέλω να πιστεύω πως και για την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου τα θέματα διαφάνειας αποτελούν ζητήματα αρχών, και πως από αμέλεια δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά μας.

Θα περιμένουμε γραπτή απάντηση στο ερώτημα μας και θέλω να πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε, επαναδιατυπώνοντας το.

Οι χορηγίες προς τοπικούς Φορείς και συλλόγους, η ανάγκη δηλ. για συνδρομή και προβολή του πολιτισμού του τόπου, αλλά και της έκφρασης των καλλιτεχνικών ανησυχιών της κοινωνίας είναι πράξη αποδεκτή, αρκεί να μην εμπλέκεται με μικροπολιτικούς στόχους ειδικά στις σημερινές οικονομικά ασφυκτικές συνθήκες».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση