Φθιώτιδα: Κακοκαιρία express σήμερα - Με ήλιο τα Θεοφάνεια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 07:35 Φθιώτιδα: Κακοκαιρία express σήμερα - Με ήλιο τα Θεοφάνεια

Σήμερα Πέμπτη θα έχουμε ένα γρήγορο πέρασμα κακοκαιρίας από τη Φθιώτιδα με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια περίπου από τα 900μ (στα βορειότερα τμήματα προς τη Θεσσαλία έως και τα 700μ), αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει.

Τα Θεοφάνεια θα τα γιορτάσουμε με ήλιο και ανεβασμένη θερμοκρασία, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα (7-8 Ιανουαρίου) θα έχει λίγη συννεφιά χωρίς όμως βροχές.

Μετά τις 10 Ιανουαρίου η θερμοκρασία θα πέσει και ο χειμώνας θα επιστρέψει...

Πιο αναλυτικά ο καιρός τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα θα έχεις ως εξής:

Γενική πρόγνωση

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα μας επισκεφθεί την Πέμπτη από την κεντρική Ευρώπη, το οποίο θα σαρώσει τη χώρα από τα ΒΔ προς τα ΝΑ φορά με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας (περίπου από τα 500μ). Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ, αλλά βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ.

Την Παρασκευή ο καιρός θα βελτιωθεί παντού, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν  (έως 6 μποφόρ στα πελάγη και πρόσκαιρα στην αρχή της ημέρας έως 7 στο ΝΑ Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ανήμερα τα Θεοφάνεια και την Κυριακή 7 του μηνός προβλέπεται καλοκαιρία με ασθενείς γενικά ανέμους και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (14-15 βαθμούς η μέγιστη).

Οι καλές καιρικές συνθήκες με βάση τα τελευταία προγνωστικά, θα συνεχιστούν έως και την Τρίτη 9 Ιανουαρίου.

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Κακοκαιρία express θα έχουμε στο νομό την Πέμπτη με βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια που μάλιστα στα βορειότερα τμήματα προς τη Θεσσαλία θα κατέβουν το πρωί μέχρι περίπου τα 700 μέτρα. Πάντως, από το μεσημέρι θα επικρατήσουν ισχυροί ΒΔ άνεμοι και ο καιρός θα καθαρίσει παντού. Την Παρασκευή και το Σάββατο θα έχουμε ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ την Κυριακή και την ερχόμενη Δευτέρα προβλέπεται λίγη συννεφιά χωρίς όμως βροχές.

Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 900μ). Στα βορειότερα τμήματα του νομού προς τη Θεσσαλία, θα χιονίσει το πρωί και πιο χαμηλά έως τα 700μ περίπου. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ΒΔ μέχρι μέτριοι, ενισχυόμενοι αργότερα σε ισχυρούς 6 μποφόρ που τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-12 βαθμούς.

Την Παρασκευή προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ΒΔ ανέμους και την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4-14 βαθμούς.

Τα Θεοφάνεια προβλέπεται ηλιοφάνεια με ασθενείς ανέμους, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα (7-8 Ιανουαρίου) προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα παραμείνει αμετάβλητη (η μέγιστη θα φτάσει τους 15 βαθμούς).
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση