Τι θα ισχύσει στις 30 Ιανουαρίου στην εορτή των Τριών Ιεραρχών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 09:57 Τι θα ισχύσει στις 30 Ιανουαρίου στην εορτή των Τριών Ιεραρχών

Εορταστικές εκδηλώσεις, εκκλησιασμός κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και όχι μάθημα περιλαμβάνει η 30η Ιανουαρίου ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό διάταγμα 79/2017 που είναι σε ισχύ.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, Εορταστικές εκδηλώσεις στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία πραγματοποιούνται εκτός των άλλων, στις 30 Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών. Σε περίπτωση μάλιστα που η 30η Ιανουαρίου είναι Σάββατο ή Κυριακή, οι εορταστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη Παρασκευή (φέτος πέφτει Τρίτη).

Σύμφωνα επίσης με την παράγραφο 6 του άρθρου 3: «Τα μαθήματα δεν πραγματοποιούνται τις ημέρες των εορταστικών εκδηλώσεων. Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων, οι μαθητές αποχωρούν και οι εκπαιδευτικοί δύναται να παραμένουν στο σχολείο προκειμένου να συμμετέχουν σε έκτακτες ή τακτικές συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων ή και σε συνεδριάσεις του Σχολικού Συμβουλίου ή σε επιμορφωτικές/ενημερωτικές συναντήσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους ή για να διεκπεραιώνουν οποιοδήποτε άλλο διοικητικό έργο τους έχει ανατεθεί».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση