Λαμία: Στα καλύτερα χέρια οι καρκινοπαθείς της περιοχής μας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 08:03 Λαμία: Στα καλύτερα χέρια οι καρκινοπαθείς της περιοχής μας

Ο επικεφαλής του Ογκολογικού Τμήματος στην Κλινική Λαμίας, κ. Νίκος Κεντεποζίδης, δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός επιστήμονας. Πάνω απ΄ όλα είναι Άνθρωπος, ο οποίος στέκεται δίπλα στον ασθενή και την οικογένειά του.

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη το τελευταίο διάστημα για τους Ογκολογικούς ασθενείς, όχι μόνο της Φθιώτιδας, αλλά και των γειτονικών νομών στη Στερεά Ελλάδα, οι οποίοι αναγκάζονταν να ταλαιπωρούνται κάνοντας πολλά χιλιόμετρα και ξοδεύοντας αρκετά χρήματα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλους νομούς για τη θεραπεία τους, ήταν η έναρξη της λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος στην Κλινική Λαμίας.

Το Ογκολογικό Τμήμα στην Κλινική Λαμίας περιλαμβάνει εξωτερικό ιατρείο για παρακολούθηση και προγραμματισμό ασθενών με νεοπλασματικά νοσήματα, μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για χορήγηση χημειοθεραπείας, καθώς και κλινική για εσωτερική νοσηλεία.

Επιστημονικός Διευθυντής είναι ο Νικόλαος Κεντεποζίδης, ο οποίος είναι Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας. Και αν για την επιστημονική του κατάρτιση και το Ακαδημαϊκό του έργο είναι γνωστός πανελληνίως και μάλιστα με πολλές περγαμηνές, εκείνο που έκανε θετική εντύπωση σε όλους τους συντοπίτες μας που τον επισκέφθηκαν είναι το απαράμιλλο ήθος του, ο αδαμάντινος χαρακτήρας του και η αγάπη για το συνάνθρωπό του. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Κλινικής στάθηκε και συνεχίζει να στέκεται δίπλα στον κάθε ασθενή, ανταποκρινόμενος άμεσα σε κάθε ανάγκη και προσφέροντας την καλύτερη δυνατή λύση στο πρόβλημά του, με γνώμονα πάντοτε το καλό του ασθενή.

«Για εμάς ο κάθε ασθενής είναι ξεχωριστός. Τον γνωρίζουμε ως άνθρωπο και στη συνέχεια συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη θεραπεία η οποία είναι πλήρως εξατομικευμένη, για τον κάθε ασθενή. Δίνουμε επίσης μεγάλη έμφαση στην ποιότητα ζωής του ασθενούς, αλλά και στην ολιστική αντιμετώπιση αυτής της συχνής πια ασθένειας. Ο στόχος είναι η μετατροπή της σε μία χρόνια πάθηση όπως τόσες άλλες, με εξάρσεις και υφέσεις, πάντα σε συνεργασία με τον ασθενή και το οικείο περιβάλλον του...», σημειώνει στο LamiaReport o γνωστός Παθολόγος - Ογκολόγος Νίκος Κεντεποζίδης.

Μαζί του είναι η κ. Κλεοπάτρα Ράπτη, Παθ. Ογκολόγος, επιμελήτρια του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, καθώς και εξειδικευμένοι ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής, έτοιμοι να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους Ογκολογικούς ασθενείς της ευρύτερης περιοχής.

Στη σημερινή εποχή, η Κλινική Λαμίας, κατανοώντας τις οικονομικές συγκυρίες, με τιμές προσιτές, έρχεται να καλύψει σημαντικό κενό υπηρεσιών και ολιστικής φροντίδας και υποστήριξης στον ογκολογικό ασθενή και την οικογένειά του στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας προσφέροντας τη δυνατότητα χορήγησης συστηματικής αντινεοπλασματικής θεραπείας σε ογκολογικούς ασθενείς, τακτικής παρακολούθησης με όλους τους απαραίτητους ελέγχους και τέλος ψυχοκοινωνικής και παρηγορητικής υποστήριξης.

Με επίκεντρο τον ασθενή και στόχο την εξατομικευμένη ιατρική προσέγγισή του, η Κλινική καλύπτει το φάσμα των αναγκών που εκτείνονται από την άμεση διάγνωση των νεοπλασιών, την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπισή της, τη λεπτομερή παρακολούθηση της θεραπείας τους, την επανεκτίμηση της πορείας της νόσου έως και τα μεταθεραπευτικά στάδια. Γιατί, όπως απέδειξαν ο κος Κεντεποζίδης και οι συνεργάτες του εκείνο που έχει σημασία είναι πρωτίστως ο άνθρωπος.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση