Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια στη γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018 15:31 Ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια στη γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι

Κυνηγώντας τους χρόνους που οι ίδιοι είχαν θέσει, οι άνθρωποι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με επικεφαλής τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, δοκιμάζουν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι τη γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, ενώ θα επιθεωρήσουν και τα έργα στον τελευταίο σταθμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018, στις 12μμ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, θα επισκεφθεί τον ανακαινισμένο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τιθορέας.

 Από  εκεί θα επιβιβασθεί στο σιδηροδρομικό συρμό ο οποίος και θα εκτελέσει το δοκιμαστικό δρομολόγιο της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων στη διαδρομή Τιθορέα – Λιανοκλάδι.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα επιθεωρήσει το νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό του Λιανοκλαδίου».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του LamiaReport το μήνα Ιανουάριο θα συνεχιστούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια στην διπλή γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, εωσότου δοθεί στο επιβατικό κοινό. Ξεκαθαρίζετε ότι τα βαγόνια θα κινούν ντιζελομηχανές οι οποίες θα αντικαθίστανται από ηλεκτροκίνητες σε Τιθορέα και Παλαιοφάρσαλο αντίστοιχα για από και προς Αθήνα. Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι τα τέλη Απριλίου να δοθεί ηλεκτροκίνητα το κομμάτι Τιθορέα – Λιανοκλάδι, αλλά και η αξιοποίηση τουριστικά της παλαιάς γραμμής.

Το τελευταίο είναι σημείο προβληματισμού των τοπικών κοινωνιών που από αρκετά νωρίς ξεκίνησαν τις επαφές για να μην πάνε χαμένες οι υποδομές, αλλά και για ανάδειξη του δρομολογίου ως τουριστικό αξιοθέατο. Μην ξεχνάμε ότι εκτός από την πανέμορφη ορεινή Παρνασσίδα, η γραμμή διασχίζει ανατολικά την Οίτη περνώντας από την πιο ιστορική γέφυρα της Ευρώπης, αυτή του Γοργοποτάμου. Σχετικά με την αξιοποίησή της μάλιστα δεσμεύθηκε στην προηγούμενη επίσκεψή του και ο ίδιος ο υπουργός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση