Σε λίγο το τραίνο θα σφυρίζει σε 2 ώρες και 10' Αθήνα - Λαμία!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 08:25 Σε λίγο το τραίνο θα σφυρίζει σε 2 ώρες και 10' Αθήνα - Λαμία!

Μέσω των δίδυμων σηράγγων Καλλιδρόμου και Όθρυος…

Απόλυτα ευχαριστημένος από τη «βόλτα» του στο κομμάτι Τιθορέα - Λιανοκλάδι, δήλωσε όταν έφτασε στο δεύτερο σταθμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης ήταν ο επίσημος επιβάτης της δοκιμαστικής αμαξοστοιχίας που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (8/1) από τον ανακαινισμένο σταθμό της Τιθορέας για να ταξιδέψει μέσω της σήραγγας του Καλλιδρόμου στο Λιανοκλάδι.

Αισιόδοξος ο υπουργός περιέγραψε το χρονικό πλάνο που θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα διπλή γραμμή εντός της Φθιώτιδας, αλλά και το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι Παλαιοφάρσαλο ώστε πλέον η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη να γίνεται μόλις σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σπίρτζη την 1η Φεβρουαρίου η γραμμή που ο ίδιος έκανε ως επιβάτης θα δοθεί και για τον υπόλοιπο κόσμο την 1η Φεβρουαρίου.

Από τον Πειραιά μέχρι το σταθμό της Τιθορέας θα υπάρχει ηλεκτροκίνηση. Στο συγκεκριμένο σταθμό θα αλλάζουν μηχανές και πλέον με ντιζελομηχανή θα κινούνται μέχρι το Δομοκό. Από εκεί και πέρα θα συνεχίζουν και πάλι με ηλεκτροκίνηση για Θεσσαλονίκη.

Όπως τουλάχιστον προσδιορίζουν οι αρμόδιοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Αθήνα μέχρι το Λιανοκλάδι ο συνολικός χρόνος θα είναι περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά και μέσα σ' αυτό το χρόνο συμπεριλαμβάνονται και τα 15 λεπτά που απαιτούνται για την αλλαγή των μηχανών. Μέχρι τον Απρίλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί η ηλεκτροκίνηση μέχρι το Λιανοκλάδι. Η απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Λαμία θα είναι κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα σε πρώτη φάση.

Σε ότι αφορά την παλιά γραμμή τόσο στη Φθιώτιδα όσο και στα Τέμπη, αλλά και την Πελοπόννησο ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι «δεν θα εγκαταλειφθούν. Θα χρησιμοποιηθούν σαν τουριστικές γραμμές για να προσφέρουν στην τοπική ανάπτυξη της περιοχής και να δημιουργηθούν τουριστικές διαδρομές. Αυτό σημαίνει ότι και οι κάτοικοι των δήμων θα εξυπηρετούνται, αλλά και τουριστικό προϊόν θα παράγεται που θα μπορεί να αξιοποιηθεί και να αναβαθμιστούν συγκεκριμένες περιοχές. Άλλωστε, ειδικά στη Φθιώτιδα, η γέφυρα του Γοργοποτάμου είναι κάτι που θα πρέπει να επιδεικνύεται και για άλλους λόγους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση