Είχαν δει το αυτοκίνητο των εκτελεστών στην Κουβέλα - Του έριξαν και χαριστική βολή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015 08:30 Είχαν δει το αυτοκίνητο των εκτελεστών στην Κουβέλα - Του έριξαν και χαριστική βολή

Το καρτέρι θανάτου που είχαν στήσει οι εκτελεστές στον άτυχο αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη επιβεβαιώνει και η ιατροδικαστής που νεκροτόμησε το πτώμα του θύματος.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε η ιατροδικαστής της Υπηρεσίας στην Λαμία, οι δράστες πλησίασαν πεζή το αυτοκίνητο του 47χρονου και από απόσταση περίπου τριών μέτρων άρχισαν να βάλουν με ριπές στο κορμί του άτυχου αρχιφύλακα: “ τουλάχιστον 10 βολίδες με φορά από πάνω προς το κάτω έχουν πλήξει το θύμα και έχουν πύλη εισόδου στην πλάτη, χωρίς να εντοπιστεί πύλη εξόδου από το θώρακα και την εμπρόσθια κοιλότητα” αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση της η Ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, οι σφαίρες ερρίφθησαν από απόσταση, οι πρώτες κάτι λιγότερο των τριών μέτρων και οι τελευταίες από απόσταση όχι λιγότερη των 50 εκατοστών.

Δηλαδή και σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Ιατροδικαστικού, ο άνθρωπος που κρατούσε το πιστόλι των 9 χιλιοστών φέρεται να έριξε τις χαριστικές βολές στο ήδη αιμόφυρτο κορμί του Σεραφείμ Γκαλιμάνη.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες, η Ασφάλεια Αττικής που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, έχει στα χέρια της στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι δράστες της στυγερής δολοφονίας παρακολουθούσαν το λιγότερο για τρεις ημέρες την περιοχή στην Κουβέλα, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα της ρυμοτομίας για να σχεδιάσουν την ενέργεια τους.

Μάλιστα το γεγονός ότι εκείνο το διάστημα οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές δέχθηκαν από κάτοικο της περιοχής τηλεφώνημα για ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο μάρκας “passat” το οποίο “έκοβε” βόλτες στην περιοχή και φοβούνταν πως πρόκειται για διαρρήκτες, ενισχύουν τις ενδείξεις της Ασφάλειας για στενή και μάλιστα ...επαγγελματικού τύπου παρακολούθηση της οικίας, αλλά και του ιδιου του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού.

Άλλωστε ακόμα από το κάδρο των “ερευνών” το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας δεν έχει αποσυρθεί, ενώ η χρησιμοποιήση του πιστολιού των 9 χιλιοστών από το δεύτερο δράστη, κάνει τους Αστυνομικούς να πιστεύουν πως οι οπλοφόροι εκτελεστές ήθελαν να στείλουν μήνυμα σε συγκεκριμένους αποδέκτες, οι οποίοι όμως παραμένουν ακόμα άγνωστοι για τις Αρχές.

Τέλος και όσον αφορά τον τρόπο διαφυγής των τριών εκτελεστών από το σημείο της δολοφονίας, σε συνάρτηση με το γεγονός πως στις κάμερες τις Διοδίων δεν βρέθηκαν εικόνες ύποπτου οχήματος, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως το σκουρόχρωμο “passat” εγκαταλείφθηκε σε “καβάτζα” στην περιοχή και οι δολοφόνοι διέφυγαν από την Στυλίδα με άλλο όχημα...”καθαρό”.

Θεοδόσης Πάνου

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση