Άστατος καιρός με χιόνια στα ορεινά και ισχυρές βροχές το Σάββατο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 08:40 Άστατος καιρός με χιόνια στα ορεινά και ισχυρές βροχές το Σάββατο
Οι ισχυρές βροχές και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και για τη Φθιώτιδα...
 
Μια ακόμη κακοκαιρία θα μας απασχολήσει τις προσεχείς ημέρες με αποκορύφωμα το Σάββατο όποτε και αναμένουμε ισχυρές βροχές στη Φθιώτιδα αλλά και πολλά χιόνια στα ορεινά περίπου από τα 800-900μ και άνω.
 
Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα όσοι κινηθούν στο ορεινό δίκτυο θα πρέπει απαραίτητα να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να μην ξεγελαστούν από τη βροχή στα πεδινά!
 
Την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, λόγω του βορείου ρεύματος. Συννεφιά σε όλο το νομό και ασθενείς βροχές στα ανατολικά και νότια τμήματα, καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο οι περιοχές της Εύβοιας, της Μαγνησίας και των Σποράδων.
 
Γενική πρόγνωση
Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο πλησιάζει τη χώρα μας και έτσι σήμερα Τετάρτη (10/1) θα δώσει τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, οι οποίες από τις βραδινές ώρες στη δυτική και νότια Ελλάδα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι Νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τοπικά έως τα 7 μποφόρ.
 
Την Πέμπτη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές ασθενείς βροχές. Στη βόρεια Ελλάδα θα πνέουν βοριάδες 4-5 μποφόρ και στη νότια Δ-ΒΔ έως 6 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή προβλέπονται αρχικά τοπικές βροχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ξεκινήσει βελτιωμένος. Από το μεσημέρι, όμως, προβλέπεται νέα επιδείνωση από τα δυτικά με ισχυρές κατά τόπους βροχές που μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά (Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο).
 
Το Σάββατο η κακοκαιρία θα κορυφωθεί και, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, οι βροχές θα είναι έντονες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβάνεται και η Φθιώτιδα), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το μεσημέρι του Σαββάτου τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις ΒΑ άνεμοι στο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
 
Ο καιρός στη Φθιώτιδα
Άστατος θα γίνει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή με ασθενείς βροχές, αλλά και  διαστήματα βελτίωσης. Όμως, από το βράδυ της Παρασκευής προβλέπεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού με γενικευμένες βροχές. Η κακοκαιρία θα κορυφωθεί το Σάββατο, οπότε και περιμένουμε ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά περίπου από τα 800-900 μέτρα. Από αργά το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Πιο αναλυτικά:
 
Την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές από το μεσημέρι και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-12 βαθμούς.
 
Την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, στρεφόμενοι τη νύχτα σε ΒΔ μέχρι μέτριους και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-11 βαθμούς.
 
Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές που στη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέχρι μέτριοι και η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς.
 
Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά περίπου από τα 800-900 μέτρα. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση