Επιδρομή χιονιά τις επόμενες ώρες και στην ημιορεινή Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018 19:23 Επιδρομή χιονιά τις επόμενες ώρες και στην ημιορεινή Φθιώτιδα

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός...

Η Φθιώτιδα από το δυτικό της κομμάτι μέχρι τα όρια με τη Μαγνησία βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας έως και τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις και τις προειδοποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, Θανάση Καρακάντζα, η κακοκαιρία ξεκίνησε από το Γαρδίκι Ομιλαίων όπου η βροχή γύρισε από πολύ νωρίς σε χιόνι που σε ορισμένες περιοχές έφτασε τους 60 πόντους!

Συνεργεία της Περιφέρειας ενήργησαν από το πρωί στην ορεινή Υπάτη και τα χωριά των Βαρδουσίων  προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Πολύ χιόνι έπεσε και από την πλευρά της Πάππας και της Παλαιάς Γιαννιτσούς του Δήμου Μακρακώμης.

Από τις 18:30 υπάρχει έντονη χιονόπτωση στην πλευρά του Δομοκού και συγκεκριμένα από τα «δίδυμα» πρατήρια και μέχρι την Αγία Αικατερίνη (17ο χλμ) της ΕΟ Λαμίας – Καρδίτσας. Τέσσερα μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν προκειμένου ο δρόμος να κρατηθεί χωρίς προβλήματα.

Χωρίς προβλήματα παρά το χιόνι που έπεσε νωρίτερα είναι και ο δρόμος προς Τυμφρηστό και το Καρπενήσι, με τη χιονόπτωση πρόσκαιρα να έχει σταματήσει. Κανένα πρόβλημα και στο κομμάτι του Μπράλου μέχρι το «51».

Ιδιαίτερης προσοχής τυγχάνουν ο ποταμός Σπερχειός με τους παραποτάμους του, που αυτή τη στιγμή δεν εμπνέουν ανησυχία. Το γεγονός ότι όλα τα χωριά του Ινάχου είναι χιονισμένα και δε βρέχει, είχε ως αποτέλεσμα να μη "φουσκώσει" το ποτάμι στη γνωστή γέφυρα. Υπό έλεγχο είναι και η στάθμη του Σπερχειού σε όλο το μήκος του παρά την ισχυρή βροχόπτωση ειδικά στην κοιλάδα εντός του Δήμου Λαμιέων.

Στο χείμαρρο του Ξηριά στη Ροδίτσα Λαμίας η Τροχαία διέκοψε προληπτικά την κυκλοφορία.

Σε επιφυλακή βρίσκεται από χθες και ο Δήμος Λαμιέων για την αντιμετώπιση προβλημάτων ειδικά σε φρεάτια και σε σημεία που συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος νερού, όπως στη φωτογραφία.

Χιόνια έχουν πέσει σε ημιορεινά και ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων, όπως το Καλαμάκι, η Οίτη, η Παύλιανη, η Καστανιά και άλλα.

Για τους οδηγούς που θα κινηθούν προς ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Ευρυτανίας, της Βοιωτίας και της βόρειας Εύβοιας, θα πρέπει να έχετε μαζί σας αλυσίδες, ενώ στις πεδινές περιοχές χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τις παγίδες στους δρόμους, που δημιουργούνται από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Δείτε το τελευταίο δελτίο της Αστυνομίας σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα ΕΔΩ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση