Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 09:00 Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ο Υπουργός ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή, του έκοψε και το μισθό, έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του, αλλά εκείνος συνεχίζει να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του, σαν να μη συμβαίνει τίποτα - Για αύριο μάλιστα έχει συγκαλέσει και Διοικητικό Συμβούλιο.

Τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Νοσοκομείο Λαμίας είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικά.

Αν και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, διά στόματος Παύλου Πολάκη, έχει ζητήσει εδώ και 2,5 μήνες την παραίτηση του Διοικητή Παναγιώτη Ζυγούρη, εκείνος εξακολουθεί μέχρι την ύστατη ώρα να βρίσκεται στη θέση του, υπογράφοντας ακόμη και συμβάσεις εργασίας ή διαγωνιστικές διαδικασίες (διαβάστε ΕΔΩ)

Ο διοικητής του ΓΝ Λαμίας έκανε γνωστό από την πρώτη στιγμή ότι δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει εύκολο το έργο των πολιτικών του προϊσταμένων, αφού οι ίδιοι τον τοποθέτησαν το 2016.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για έντονη παρασκηνιακή μάχη που δόθηκε μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα για τη διατήρησή του ή όχι. Χαρακτηριστική είναι η συνάντηση λίγες ημέρες μετά την απόφαση αντικατάστασης, στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με τους βουλευτές και τον επικεφαλής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα. Τότε ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στους έχοντες αντίθετη γνώμη ότι «ο άνρωπος δεν κάνει…» και ότι η απόφαση είναι ειλημμένη.

Ο "παραιτημένος" όμως Διοικητής του ΓΝ Λαμίας, ο οποίος φέρεται να μην μιλούσε ούτε στο τηλέφωνο με τον προϊστάμενό του, Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Νέστορα Αντωνίου, έδειχνε να μην τον αγγίζουν όλα αυτά και συνέχισε κανονικά το έργο του.

Έτσι φτάσαμε μετά από δυόμισι μήνες, το Υπουργείο Υγείας να στείλει εντολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Πληρωμών προκειμένου να διακόψει τη μισθοδοσία του κ. Ζυγούρη. Γεγονός για το οποίο ο ίδιος ενημερώθηκε από την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου.

Κι όμως εξακολουθεί μέχρι σήμερα (16/1/18) να πηγαίνει στο γραφείο του και να υπογράφει έγγραφα με την αιτιολογία ότι ακόμη δεν έχει δημοσιευτεί το σχετικό ΦΕΚ.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΓΝ Νοσοκομείου Λαμίας για αύριο στη 1:30' το μεσημέρι (17/12) έλαβαν μάλιστα και πρόσκληση από τον κ. Ζυγούρη για συνεδρίαση του οργάνου και γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας είναι έτοιμο να καταρρεύσει, αφού εκτός των άλλων λειτουργεί με σοβαρότατες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έχει τους μισούς γιατρούς από όσους προβλέπεται να έχει (υπηρετούν 72 και θα έπρεπε να είναι 143) και έναν παμπάλαιο αξονικό τομογράφο που υπολειτουργεί.

Τα «εντέλλεσθε» είναι στην ημερήσια διάταξη πλέον για να καλυφθούν τα κενά, αλλά «δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο με "εντέλλεσθε" και καθημερινές εσωτερικές αλλαγές των εφημεριών...», σημειώνουν γιατροί του νοσοκομείου, που κάνουν λόγο για τραγικές ελλείψεις, αλλά και έλλειψη επικοινωνίας με την διοίκηση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο επίμαχο ΦΕΚ εκτός από τα μισθολογικά του κ. Ζυγούρη θα αναφέρεται και η αντικατάστασή του, από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κύμης Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη. Ο τελευταίος διορίσθηκε επί Γεωργιάδη στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο και κρίθηκε επιτυχημένος από την τοπική κοινωνία που είναι και το πλέον σημαντικό.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση