Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τις σχολικές δραστηριότητες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 09:29 Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τις σχολικές δραστηριότητες

Ανακοίνωση - τοποθέτηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Φθιώτιδας σχετικά με τις «σχολικές δραστηριότητες»:

«Στην  εκπαιδευτική διαδικασία, όπως είναι γνωστό, εντάσσονται καινοτόμες δράσεις, βιωματικά προγράμματα και δραστηριότητες που στοχεύουν στη συνολική κοινωνικοποίηση των μαθητών. Οι δράσεις αυτές περιγράφονται, οργανώνονται και υποστηρίζονται από ένα πλέγμα σχετικών νόμων.

Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η ίδρυση και λειτουργία  σχολικών συνεταιρισμών  (όπως προβλέπει ο νόμος 1566/85 αλλά και η Υ.Α. Φ3/1085/Γ1/1456/1997) που αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα μέσα βιωματικής μάθησης και συμβάλλει  στην αρμονική κοινωνικοποίηση των μαθητών. Παράλληλα ενισχύει τη σχέση της σχολικής μονάδας με την  τοπική κοινωνία, αναπτύσσει την εθελοντική πρωτοβουλία  και συμβάλλει στην προσπάθεια   για ένα ανοικτό και δημοκρατικό σχολείο με στόχο τη δημιουργική συλλογιστική, τη συνεργασία, τη βιωματική μάθηση και τη διάθεση για κοινωνική προσφορά.

Τα συνδικαλιστικά μας όργανα  στήριξαν και στηρίζουν κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα που στοχεύει  στην ολόπλευρη ανάπτυξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στη διεύρυνση των οριζόντων των μαθητών.

Θεωρούμε ότι οι  σχετικές δραστηριότητες, που είναι  εθελοντικές,  πρέπει να στηριχθούν από όλους ώστε  να παγιωθούν, να αποτελέσουν προτεραιότητα της καθημερινής εκπαιδευτικής πρακτικής και να γίνουν βασικός θεσμός στο σχολείο μας.»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση