Οι απατεώνες «ντύθηκαν» λογιστές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 10:07 Οι απατεώνες «ντύθηκαν» λογιστές

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις εξαπάτησης κυρίως με θύματα ηλικιωμένους…

Ένα νέο περιστατικό εξαπάτησης απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές και συγκεκριμένα το ΑΤ Ερέτριας στην Εύβοια.

Αυτή τη φορά δύο απατεώνες προσποιούμενοι τους λογιστές πλησίασαν 70χρονη στο αγρόκτημά της όπου και την ενημέρωσαν ότι ο γιος της δικαιούταν επιστροφή φόρου, αλλά έπρεπε να καταθέσει σχετικό παράβολο.

Η γιαγιά τους έδωσε 250 ευρώ, ωστόσο το ποσό δε φαίνεται να ικανοποίησε τους απατεώνες που συνόδευσαν την ηλικιωμένη στο σπίτι της στο Γυμνό Εύβοιας προκειμένου να τους δώσει και κάποια κοσμήματα ώστε να πληρωθεί το παράβολο. Με την καινούρια λεία στα χέρια τους οι δύο απατεώνες εξαφανίστηκαν, χωρίς να εντοπιστούν από τους αστυνομικούς.

Δυστυχώς οι περιπτώσεις απάτης σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων που ζουν μόνα τους, συνεχώς πληθαίνουν. Θυμηθείτε ΕΔΩ την περίπτωση κλοπής που έγινε σε βάρος 84χρονης στο Μοσχοχώρι Λαμίας. Επειδή η γκάμα των απατεώνων - κλεφτών είναι μεγάλη, καλό είναι να ενημερώνουμε όσα ηλικιωμένα άτομα γνωρίζουμε για το τι μπορούν να πάθουν στα καλά καθούμενα αν εμπιστευτούν άγνωστους ανθρώπους.

Να μην ξεγελιούνται ούτε από τα πρόσωπα, ούτε από τα ρούχα και τα αυτοκίνητα και να μην έχουν καμία απολύτως συναλλαγή με πρόσωπα άγνωστα προς εκείνους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com