Λαμία: Αυτές τις εικόνες δε θα τις ξαναδούμε...

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 16:20 Λαμία: Αυτές τις εικόνες δε θα τις ξαναδούμε... (φώτο αρχείου)

Τους τελευταίους νεοσύλλεκτους της 2018 Α' ΕΣΣΟ υποδέχτηκε  το προηγούμενο διήμερο το ΚΕΥΠ Λαμίας - Με το νέο σύστημα η κατάταξη της 2018 Β' ΕΣΣΟ.

Τίτλοι τέλους για το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου με το ρόλο που ξέραμε;

Το ρεπορτάζ του LamiaReport λέει ότι η 2018 Α' ΕΣΣΟ που κατατάχθηκε στο "θρυλικό" ΚΕΥΠ της Λαμίας ήταν η τελευταία, καθώς από τον προσεχή Μάρτιο η κατάταξη των Οπλιτών θα γίνεται με το νέο σύστημα για τον Στρατό Ξηράς.

Σύμφωνα με τον εκσυγχρονισμό που ευαγγελίζονται τα τελευταία χρόνια οι επικεφαλής σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο, οι νεοσύλλεκτοι θα κατατάσσονται απευθείας στις Μονάδες, σε ένα μέτρο που εξυπηρετεί καθαρά δημοσιονομικές ανάγκες, με προφανή δικαιολογία την μικρής διάρκειας θητεία που ισχύει (μέχρι να παρουσιαστούν, εκπαιδευτούν, μετατεθούν, απολύονται, σχολίαζε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος στο ΥΕΘΑ).

Παρά τις «ξεκάθαρες» δηλώσεις Καμμένου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λαμία, ότι ΚΕΥΠ και ΚΕΠΒ δεν κλείνουν, ο ΥΕΘΑ δεν είχε αποκαλύψει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΓΕΣ για το ρόλο που θα παίζουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης στο εγγύς μέλλον, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχει νεοσύλλεκτους, αλλά κάποιες άλλες υπηρεσίες:

Για να καταλάβετε όμως το μέγεθος της αλλαγής που έρχεται σε βάρος της Φθιωτικής πρωτεύουσας από την αλλαγή ταυτότητας του ΚΕΥΠ, στη 2017 Στ’ ΕΣΣΟ (Νοέμβριος) ορκίστηκαν 586 άτομα, ενώ η 2018 Α’ ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκε 15 και 16 Ιανουαρίου έχει περίπου 450 άτομα!

Φυσικά υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό των Ενόπλων Δυνάμεων, για το αξιόμαχο του στρατού κλπ. Δεν ξέρουμε πως μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι τέτοιο, όταν οι νεοσύλλεκτοι θα πηγαίνουν στις Μονάδες όπου μέχρι πρότινος δεν προβλέπονταν και δεν υπάρχουν οι υποδομές για εκπαίδευση.

Σε κάθε Κέντρο υπήρχαν εκπαιδευτές συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ενώ όλες σχεδόν οι ειδικότητες κατέληγαν σε κάποια Μονάδα. Τώρα πόσες διαφορετικές ειδικότητες να μπορεί να προσφέρει ή κάθε Μονάδα;

Αυτά κι άλλα πολλά μπορούν να γραφτούν υπέρ ή κατά της όποιας επιλογής, όμως επειδή βρισκόμαστε στην Ελλάδα και επειδή ότι γίνεται, ζυγίζεται με το πολιτικό κόστος, ίσως την τελευταία στιγμή, αναβληθεί και πάλι η εφαρμογή του νέου σχεδιασμού. Κάτι ανάλογο άλλωστε έγινε και με τις σειρές Νοεμβρίου (2017) και Ιανουαρίου (2018).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση