Ηλεκτρονικοί απατεώνες αγόραζαν χωρίς χρήματα αυτοκίνητα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 13:21 Ηλεκτρονικοί απατεώνες αγόραζαν χωρίς χρήματα αυτοκίνητα

Ταυτοποιήθηκε ένας 45χρονος που προσπαθούσε με τη μέθοδο της εικονικής ηλεκτρονικής συναλλαγής μέσω internet banking, να εξαπατήσει κυρίως πωλητές οχημάτων.

Υπόθεση απάτης με εικονικές καταθέσεις σε λογαριασμούς τραπεζών των υποψήφιων θυμάτων, ξεσκέπασε το Τμήμα Ασφάλειας Λιβαδειάς μετά από πολύμηνη έρευνα.

Συγκεκριμένα εξιχνιάσθηκαν μία περίπτωση απάτης και τέσσερις απόπειρες, οι οποίες διαπράχθηκαν το Μάρτιο του 2017, κυρίως σε βάρος πωλητών οχημάτων.  

Ταυτοποιήθηκε μάλιστα ως ένας εκ των δραστών, 45χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτες με υπολογιστή, κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δράστες, εντόπιζαν διαδικτυακές αγγελίες και επικοινωνούσαν με τους πωλητές αυτών, για να τα «αγοράσουν». Η αγορά όμως γινόταν με τη μέθοδο της εικονικής ηλεκτρονικής συναλλαγής, μέσω internet banking και προσπαθούσαν να πείσουν τα θύματά τους ότι είχαν μπει τα χρήματα στους λογαριασμούς τους ώστε να πάρουν στην κατοχή τους τα οχήματα ή κάποιο άλλο αντικείμενο που είχαν βάλει στο μάτι.

Σε μία περίπτωση με την παραπάνω μέθοδο, κατάφεραν να εξαπατήσουν κάτοικο Βοιωτίας, ο οποίος την 17-03-2017, σε περιοχή της Αττικής, παρέδωσε στον 45χρονο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, αφού προηγουμένως άγνωστος συνεργός του έπεισε τον παθόντα ότι είχε δήθεν κατατεθεί χρηματικό ποσό σε τραπεζικό του λογαριασμό.

Επίσης οι δράστες, προσπάθησαν να εξαπατήσουν τέσσερις ακόμη κατοίκους Αθηνών, με σκοπό να τους αποσπάσουν κατά περίπτωση, δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση