Το κλείσιμο του ΚΕΥΠ επιβεβαιώνει δημοσίευμα εφημερίδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 10:34 Το κλείσιμο του ΚΕΥΠ επιβεβαιώνει δημοσίευμα εφημερίδας

Μόνο δύο Κέντρα Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν στο Στρατό Ξηράς.

Το ρεπορτάζ του LamiaReport για κλείσιμο του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου στη Λαμία, τουλάχιστον με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα, επιβεβαιώνει σημερινό (19/1/18) δημοσίευμα της εφημερίδας «δημοκρατία».

Στο άρθρο της μάλιστα που παρουσιάζεται ως «αποκλειστικό», αναφέρει ότι τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων κλείνουν και η κατάταξη θα γίνεται από τα λεγόμενα «Σημεία Υποδοχής Οπλιτών» τα οποία επί της ουσίας θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες, που θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πλην του ΚΕΥΠ από τη 2018 Β’ ΕΣΣΟ θα πάψουν να λειτουργούν τα Κέντρα:

Πυροβολικού – Θήβα

Μηχανικού – Ναύπλιο

9ο Σύνταγμα Πεζικού – Καλαμάτα

547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού – Ρέθυμνο

2/39 Σύνταγμα Ευζώνων – Μεσολόγγι

1ο Σύνταγμα Πεζικού. ΔΙΚΕ – Τρίπολη

Πεζικού  – Άρτα

Εφοδιασμού Μεταφορών – Σπάρτη

586 Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού – Γρεβενά

Διακλαδικό Κέντρο – Τρίπολη

Αντίθετα θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων (Αυλώνα) και Ειδικών Δυνάμεων (Μεγάλο Πεύκο).

Καμία αλλαγή αναφέρει η εφημερίδα, δε θα γίνει στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.

Υπό αυτές τις συνθήκες η 2018 Α' ΕΣΣΟ που παρουσιάστηκε στο ΚΕΥΠ 15 με 16 Ιανουαρίου θα είναι η τελευταία. Η δε ορκωμοσία της θα γίνει την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 11:00' το πρωί.

Σημειώνουμε τέλος - για να μην ξεχνιόμαστε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα - ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι φιλικά προσκείμενη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και η «αποκλειστική διαρροή» μπορεί να είναι, από ανίχνευση αντιδράσεων έως σκαλοπάτι για την προβολή Καμμένου, σε περίπτωση που με «δικές του ενέργειες» συνεχίσουν να λειτουργούν κάποια από αυτά ή δε γίνει στο τέλος η επιχειρησιακή αλλαγή…

Προσαρμοσμένη αναζήτηση