Γιωτόπουλος: «Απάτη η φυλακή ασφαλείας του Δομοκού»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 10:20 Γιωτόπουλος: «Απάτη η φυλακή ασφαλείας του Δομοκού»

Η φυλακή κινδύνευε αν όχι να καεί, να γίνει ρημαδιό και να μη μείνει τίποτα όρθιο, υποστηρίζει ο Γιωτόπουλος.

Είναι «απάτη η φυλακή ασφαλείας του Δομοκού» ισχυρίζεται ο Αλέκος Γιωτόπουλος προσθέτοντας ότι τα πασίγνωστα βαριά ονόματα της εγκληματικότητας δεν έχουν μεταφερθεί στις πτέρυγες υψίστης ασφαλείας.

Ο καταδικασμένος για την υπόθεση της «17Ν» καταγγέλλει με επιστολή του στο «Εθνος» ότι είναι άδεια τα κελιά των φυλακών τύπου Γ, με μοναδική εξαίρεση τα «μεγάλα ονόματα της παλιάς «τρομοκρατίας»», ενώ «οι βαρόνοι του εγκλήματος, οι μεγαλοκαρχαρίες, βρίσκονται όλοι στα ίδια κελιά, αν όχι σε καλύτερα».

Επίσης ο Α. Γιωτόπουλος χαρακτηρίζει άθλιες τις συνθήκες κράτησης και υποστηρίζει ότι «μπουκώνουν με χάπια κρατουμένους που θα έπρεπε να βρίσκονται σε ψυχιατρείο».

«Πακιστανός εκλιπαρούσε Αλβανό να τον ξυλοφορτώσει»

Ως προς τις συνθήκες κράτησης, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος περιγράφει διάφορα περιστατικά μέσα από τις φυλακές. Μάλιστα, σε ένα σημείο αναφέρεται σε μια απόπειρα αυτοκτονίας Πακιστανού κρατούμενου «που ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στο ψυχιατρείο, τον έχουν μπουκώσει στα χάπια, με αποτέλεσμα να εκλιπαρεί έναν Αλβανό κρατούμενο να τον ξυλοφορτώσει στα καλά καθούμενα».

Σύμφωνα με το thetoc.gr για τον Α. Γιωτόπουλο, στόχος του νομοσχεδίου δεν ήταν η πάταξη της εγκληματικότητας, αλλά η επίδειξη επικοινωνιακής πυγμής για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση