Ναι μεν... αλλά, για Πανεπιστήμιο Στερεάς από Γαβρόγλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 08:24 Ναι μεν... αλλά, για Πανεπιστήμιο Στερεάς από Γαβρόγλου

Επιμένουν οι Αυτοδιοικητικοί που καταθέτουν πρόταση...

Περισσότερες από 2,5 ώρες κράτησε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου στο γραφείο του στη Βουλή, με ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο της Στερεάς Ελλάδας, που διεκδικούν Πανεπιστήμιο με έδρα στην Περιφέρεια τους.

Το δίκαιο του αιτήματός τους περιέγραψαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης , ο πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής παιδείας της ΠΕΔ και Δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος και οι Δήμαρχοι Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης και Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς. Παρόντες επίσης στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές Φθιώτιδας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, Γιώργος Ακριώτης, Φωκίδας, Ηλίας Κωστοπαναγιώτου και Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος.

Παρά το καλό κλίμα και τη διάθεση του Υπουργού πάντως, η αίσθηση είναι ότι η Επιτροπή Επιστημόνων πολύ δύσκολα στην παρούσα φάση θα προκρίνει διαφορετικό σενάριο πλην της συγχώνευσης των Ανώτατων Ιδρυμάτων Θεσσαλίας και Στερεάς τα οποία και θα προτείνεται να μπουν κάτω από την ομπρέλα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ωστόσο ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι η οποιαδήποτε πρόταση θα προχωρήσει μόνο με την τοπική συναίνεση χωρίς να έχουν καμία διάθεση για αντιπαραθέσεις με τις τοπικές κοινωνίες.

Από τη δική τους πλευρά οι άνθρωποι της Στερεάς επιμένουν σε ένα Πανεπιστήμιο αυτόνομο το οποίο όμως θα έχει προκύψει κατόπιν ώριμης διαβούλευσης και με επιστημονικά κριτήρια. Φέρονται μάλιστα να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες ίδρυσής του παρουσιάζοντας στο Υπουργείο συγκεκριμένη πρόταση, όπως περιγράφει σε σχετική ανάρτησή του και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης: «Κοινή ήταν η γραμμή Αυτοδιοίκησης και Βουλευτών όπως προέκυψε απο την σημερινή μας σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας, για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσουμε στον Υπουργό συγκεκριμένη πρόταση, ώστε η Στερεά Ελλάδα να αποκτήσει σύγχρονο Πανεπιστήμιο που μαζί με το αναβαθμισμένο Τ.Ε.Ι Στερεάς Ελλάδας, θα αποτελέσουν βασικό πυλώνα βιώσιμης ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε και μας αξίζει!».

Επισημαίνουμε ότι τα σπουδαία θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες με το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής που εξετάζει την αναβάθμιση του ρόλου της Στερεάς Ελλάδας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση