Ντόμινο αγροτικών μπλόκων έρχεται και στη Φθιώτιδα (Βίντεο)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 08:27 Ντόμινο αγροτικών μπλόκων έρχεται και στη Φθιώτιδα (Βίντεο)

Η αρχή τελικά έγινε από τους αγρότες της Καρδίτσας και τον Ε65 - Σε Ανθήλη και Δομοκό στήνουν μπλόκα στη Φθιώτιδα.

Με τα τρακτέρ παραταγμένα στον νέο - λειτουργούντα Ε65, ξεκίνησαν από τον κόμβο Καρδίτσας οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το 2018.

Αγρότες του ΕΟΑΣΚ παρέταξαν περί τα 300 τρακτέρ σύμφωνα με το karditsalive.net δίπλα στο δρόμο και περιμένουν και τους συναδέλφους τους από όλη τη χώρα να βγουν κι εκείνοι στον αγώνα διεκδικώντας το δικαίωμα να παραμείνουν ζωντανοί στα χωράφια τους και στα ποιμνιοστάσιά τους.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα και με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τις επόμενες ημέρες θα στηθούν κι άλλα μπλόκα ανάμεσά τους κι αυτά σε Δομοκό και Ανθήλη από Δευτέρα 29/1/18.

Αναλυτικά:

Την Τετάρτη 24/1 στα Τρίκαλα, (κόμβος Μεγαλοχωρίου επί της Ε65), στο  Ηράκλειο Κρήτης, (Πραιτώρι), ενώ στη Μαγνησία, μετά την συγκέντρωση με αγροτικά αυτοκίνητα, στις 11 πμ, στην εφορία Βόλου,  θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της περιοχής για να αποφασίσει την ημέρα και το  τόπο στησίματος μπλόκου, με προσανατολισμό τον κόμβο Αερινού  στην ΠΑΘΕ.

 Την Πέμπτη 25/1,  στη Λάρισα,  (κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), στην Ημαθία (Κουλούρα),  στη Μεσσηνία, (σταθμός Μεσσήνης).

Την Παρασκευή 26/1, στην γέφυρα Αρτας, από τους αγροτοκτηνοτρόφους  των νομών Αρτας  και Πρέβεζας, ενώ στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, στις  12 το μεσημέρι στην Δημοτική Αγορά.

Το Σάββατο 27/1, στην Αιτωλοακαρνανία, (κόμβοι Συκιάς και Ερμίτσας στο δρόμο Αγρινίου – Μεσολογγίου).

Την Κυριακή 28/1, στην Ευρυτανία, (γέφυρα Αγραφιώτη στο Κρυονέρι) και στην Κοζάνη  (γέφυρα Σερβίων).

Την Δευτέρα 29/1, στη Φλώρινα, (Αμύνταιο) και στην Φθιώτιδα (κόμβοι Ανθήλης και Δομοκού). 

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι συσκέψεις  στις οποίες θα ληφθούν αποφάσεις για στήσιμο μπλόκων και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σταθμός σ’ αυτή την αγωνιστική πορεία θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στης 3 Φλεβάρη, στη διάρκεια της Εκθεσης  AGROTICA.

 Για το συλλαλητήριο, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 31 Γενάρη, στη Θεσσαλονίκη.

Προς το παρόν και για την ενημέρωσή σας ισχύει απαγορευτικό κυκλοφορίας για τον Ε65. Ειδικότερα από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα Δευτέρα (22-01-2018) από ώρα 12.00΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου (χ/θ 97+000) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (χ/θ 73+000) η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

•    Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγ. Τριάδος με τον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγ. Τριάδος και στη συνέχεια θα κινούνται στην Επαρχιακή οδό Προαστίου- Αγ. Τριάδος- Καρδίτσας και ακολούθως στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου, απ’ όπου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

•    Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εθνική Οδό Ν. Μοναστηρίου – Καρδίτσας – Τρικάλων μέχρι τα Τρίκαλα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση