Ερώτηση Σταϊκούρα για την ΠΕΛ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 23:16 Ερώτηση Σταϊκούρα για την ΠΕΛ

Στη Βουλή έρχεται για μία ακόμη φορά το θέμα της λειτουργίας της ΠΕΛ, με νέα ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα.

ΣΟ κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο για έλλειψη σχεδιασμού σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και ζητεί να μάθει τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο για να αξιοποιήσει την τροποποίηση του ιδρυτικού της καταστατικού.

Αναλυτικά ηερώτηση του Φθιώτη βουλευτή:

"Η σημερινή Κυβέρνηση, και στο ζήτημα της λειτουργίας της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, δείχνει – επί μακρόν – να μην έχει κανένα σχεδιασμό.

Στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έχω θέσει μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας προς την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου (Ερώτηση 6347/14.06.2017 και Ερώτηση 7003/14.07.2016), σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία και τον προγραμματισμό της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, οι απαντήσεις είναι αόριστες, ασαφείς και διαχρονικά πανομοιότητες.

Το αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού και της αδιαφορίας της Κυβέρνησης και των στελεχών της ήταν να μην πραγματοποιηθεί πέρυσι η 51η Έκθεση. Από τότε δε, παρατηρείται πλήρης Κυβερνητική αδράνεια.

Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση δεν είναι ικανή να αναπτύξει και να διευρύνει τις δραστηριότητες και δυνατότητες της Έκθεσης, παρά την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου της, που έγινε το 2014 (Ν. 4314/2014, ΦΕΚ Α’ 265, 23.12.2014), η οποία δίνει μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης στην Έκθεση.

Τροποποίηση η οποία χαιρετίστηκε από τις αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς (βλέπετε σχετικές αναφορές τους κατά τα εγκαίνια της 50ης Έκθεσης, στις 11 Ιουνίου 2016).

Υπενθυμίζεται ότι με βάση αυτό το Νόμο της προηγούμενης Κυβέρνησης, η ΠΕΛ μπορεί, μεταξύ άλλων, να διαχειρίζεται και να λειτουργεί μόνιμο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, να προβαίνει σε εκσυγχρονισμό και επέκταση όλων των υποδομών της, να διοργανώνει εκθέσεις, σεμινάρια, συνέδρια και συναντήσεις με θέματα οικονομικού, τεχνολογικού, ερευνητικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.

Κατόπιν τούτων, επανέρχομαι στο ζήτημα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

ο κ. Υπουργός:

 

1ον. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας;

2ον. Πως προτίθεται το Υπουργείο να αξιοποιήσει την τροποποίηση του ιδρυτικού νόμου της ΠΕΛ που έγινε το 2014 και η οποία προβλέπει διεύρυνση των δραστηριοτήτων και δυνατοτήτων της Έκθεσης;"

Προσαρμοσμένη αναζήτηση