Διεθνής αναγνώριση του προγράμματος ΔΕΣΜΕS του ΤΕΙ Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 17:46 Διεθνής αναγνώριση του προγράμματος ΔΕΣΜΕS του ΤΕΙ Στερεάς

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων θα αποτελέσει τη βάση σε αντίστοιχες σπουδές σε χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της εναρκτήριας διήμερης συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος ELEMEND (http://www.elemend.ba/) που χρηματοδοτείται από τη δράση ERASMUS+ ΚΑ2 Capacity Building in Higher Education και συντονίζεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στα Ψαχνά, συμμετείχαν 25 εκπρόσωποι πανεπιστημίων και οργανισμών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και της ΕΕ. Οι συμμετέχοντες έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την διοργάνωση και τη φιλοξενία της Διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και της Δημοτικής Αρχής, ενώ αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στο επίπεδο των σπουδών και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων του Τμήματος.

Οι επόμενες συναντήσεις και ενημερωτικές ημερίδες γι’ αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα θα λάβουν χώρα στο University of Novi Sad (Σερβία) τον Απρίλιο, στο Technische Universität Wien (Αυστρία) τον Ιούνιο, στο Rigas Tehniska Universitate (Λετονία) και στο International Burch University (Βοσνία – Ερζεγοβίνη) το Σεπτέμβριο. Στόχος του ELEMEND είναι η ανάπτυξη νέων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Κόσοβο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη με αντικείμενο την εκπαίδευση και έρευνα σε τεχνολογίες ευφυών δικτύων και μικροδικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο των αναδυόμενων αγορών ενέργειας. Είναι εμπνευσμένο από το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» - ΔΕΣMES (http://desmes-ee.teiste.gr/) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙΣΤΕ,  το οποίο θα αποτελέσει και το πρότυπο για τα νέα προγράμματα σπουδών στις προαναφερθείσες χώρες. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση