Φτάνει: Όχι άλλη υποβάθμιση για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 15:00 Φτάνει: Όχι άλλη υποβάθμιση για τη Λαμία και τη Φθιώτιδα (φώτο αρχείου)

Τα τελευταία χρόνια, ο τόπος μας δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο, με λουκέτα, με υποβαθμίσεις ή μετακινήσεις υπηρεσιών και δεν ανοίγει ρουθούνι. Δεν αντιδρά κανείς. Γιατί τέτοια ηττοπάθεια;

Με πολύ δυσοίωνες προοπτικές συνεδριάζει το απόγευμα της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου (16:00’) στο κτίριο που στεγάζει το Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες στην Αθήνα, το Συμβούλιο Επιστημόνων που θα βγάλει το πόρισμα σχετικά με την αναβάθμιση των Ανώτατων Ιδρυμάτων Θεσσαλίας – Στερεάς.

Στη συνεδρίαση θα παραβρεθεί και ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, εκ των ιδρυτικών μελών του ΚΕΑΕ.

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν, είναι και επιμένουμε ότι θα είναι η ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς. Δυστυχώς οι «Σοφοί» επεξεργάζονται από την πρώτη στιγμή την απορρόφηση των «αδυνάμων» ΤΕΙ Στερεάς και Θεσσαλίας από τον «ισχυρό» που ακούει στο όνομα Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το χειρότερο όμως στο σενάριο, που η τοπική κοινωνία έχει υποχρέωση να απορρίψει εξ αρχής, είναι ότι η απορρόφηση αφορά μόνο τα «καλά» τμήματα του ΤΕΙ Στερεάς, που σημαίνει ότι η όποια αλλαγή δε θα έχει επιστροφή.

Με απλά Ελληνικά εκεί που η Στερεά είχε τρία ανώτατα ιδρύματα θα μείνει με ΚΑΝΕΝΑ. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της παρούσας κυβέρνησης που θα δώσει άλλοθι στο έργο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και του καταστροφικού τους σχεδίου ΑΘΗΝΑ!

Στην όποια διαπραγμάτευση της Στερεάς απέναντι στο υπουργείο Παιδείας και την «Επιτροπή Σοφών», είναι το γεγονός ότι είμαστε η μοναδική Περιφέρεια χωρίς Πανεπιστήμιο.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την απορρόφηση των καλών τμημάτων της Λαμίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλαγή ονομασίας των Τμημάτων Καρπενησίου και Θηβών στα μέτρα της Γεωπονικής Σχολής, διαγραφή της Άμφισσας και διατήρηση κάποιων τμημάτων της Χαλκίδας σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Δηλαδή το ΤΕΙ Στερεάς μπορεί να δώσει τμήματα σε άλλα Πανεπιστήμια αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει τη μαγιά για Πανεπιστήμιο Στερεάς.

Όμως περισσότερο και από την αδικία απέναντι συνολικά στην Περιφέρεια, υπάρχει ο αφανισμός της Φθιώτιδας και της Λαμίας από κέντρο μιας Περιφέρειας που ουσιαστικά δε θα υφίσταται.

Αν οι τοπικοί άρχοντες και οι βουλευτές του νομού αρέσκονται να είμαστε μια έδρα Περιφέρειας στα χαρτιά, με θνησιγενή «υποκαταστήματα» στην καλύτερη περίπτωση της Λάρισας και της Θεσσαλίας, ας βγουν να το πουν ευθέως. Αν θέλουν να χαρίσουν τα πέντε (5) εκατομμύρια του τζίρου του ΤΕΙ προς τις τοπικές κοινωνίες (χωρίς να υπολογίζονται οι μισθοί των υπαλλήλων που έτσι κι αλλιώς θα εξακολουθήσουν να υφίσταντο) ας βάλουν το όνομα τους σε μία ακόμη υποβάθμιση του τόπου τους.

Διαφορετικά ας αντιδράσουν κι ας συστρατευτούν με την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το ΤΕΙ Στερεάς!... όπου φαίνονται τα πραγματικά στοιχεία γιατί το ΤΕΙ είναι μία υπολογίσιμη δύναμη που κάποιοι τεχνηέντως προσπαθούν να αποκρύψουν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση