Συνεχίζεται η εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 11:57 Συνεχίζεται η εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Από το 14ο και το 20ο Δημοτικά Σχολεία Λαμίας ξεκίνησε για φέτος το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας Λαμίας, που συνεχίζει για τρίτη χρονιά την εκπαίδευση των μαθητών στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής (Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση).

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kids Save Lives – Τα παιδιά Σώζουν Ζωές για την υλοποίηση - πανελληνίως - εκπαίδευσης μαθητών σχολικής ηλικίας & εκπαιδευτικών στην Αναζωογόνηση.

Το KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ, είναι πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (E.R.C.), εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) με διάρκεια αδείας τα 5 χρόνια για τα Σχολεία όλης της Χώρας και σκοπό-στόχο την ένταξη του στο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της διδακτέας ύλης.

Τις τρεις προηγούμενες σχολικές χρονιές (2015,2016,2017) εκπαιδεύτηκαν περίπου 1200 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στην πόλη μας, φέτος ευελπιστούμε να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί ο αριθμός των εκπαιδευμένων μαθητών σε όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπου είναι δικής μας αρμοδιότητας.

Το πρόγραμμα παρέχει εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση σε μαθητές της Ε’ τάξης Δημοτικού Σχολείου και πάνω, ώστε να μάθουν πώς να δράσουν αν ξαφνικά κάποιος καταρρεύσει μπροστά τους. Εστιάζεται σε βασικές και σωτήριες για τη ζωή γνώσεις και δεξιότητες, που μπορεί να βοηθήσουν το θύμα να κρατηθεί στη ζωή μέχρι την άφιξη της εξειδικευμένης βοήθειας (ασθενοφόρο).

Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι τέσσερις ώρες και περιλαμβάνει πρακτική εξάσκηση, με τη χρήση ειδικών εκπαιδευτικών προπλασμάτων και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

H εκπαίδευση γίνεται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές - εθελοντές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης.

Εκπαιδεύοντας μαθητές αυξάνεται ο αριθμός των μελών στην κοινότητα που γνωρίζουν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, καλλιεργείται το αίσθημα της κοινωνικής  ευθύνης, ενώ παράλληλα διαδίδεται η χρησιμότητα και η τοποθέτηση των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Όσα σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επιθυμούν να εκπαιδευτούν οι μαθητές τους στο πρόγραμμα δωρεάν μπορούν να δηλώσουν στην ιστοσελίδα: www.kidssavelives.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση