Μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας - ΣΕΒΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 14:58 Μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας - ΣΕΒΕ

Αναζητώντας την εξωστρέφεια για την τοπική επιχειρηματικότητα…

Στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου 2018, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κυριάκο Λουφάκη, προκειμένου οι δύο πλευρές να υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για την καλλιέργεια και την εμπέδωση της εξωστρέφειας από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο ΣΕΒΕ αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγικό φορέα της χώρας - με μέλη και στην Κεντρική Ελλάδα - και πρόθεση της Περιφέρειας είναι με αυτή τη συνεργασία να δοθεί η ευκαιρία κατάρτισης και χάραξης ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την εξωστρέφεια της τοπικής επιχειρηματικότητας, αλλά και για να αντλήσει στοιχεία πάνω στην οργάνωση επιχειρηματικών αποστολών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Αναλυτικά η συμφωνία προβλέπει τέσσερις άξονες κοινών δράσεων:
1. Την προώθηση της ιδέας της εξωστρέφειας σε όλους τους τομείς της τοπικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας της Περιφέρειας και τη βελτίωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητάς τους.
2. Τις δράσεις προώθησης διεθνών συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διοργάνωση εκθέσεων, επιχειρηματικών αποστολών και επιχειρηματικών συναντήσεων. 
3. Τη συνεργασία σχετικά με: 
α. την επεξεργασία στατιστικών στοιχείων εξωτερικού εμπορίου της Περιφέρειας 
β. την εκπόνηση μελετών και ερευνών αγοράς σε επιλεγμένες χώρες και κλάδους και μελετών/ερευνών συγκριτικών πλεονεκτημάτων επιλεγμένων προϊόντων της Περιφέρειας στις διεθνείς αγορές. 
γ. τη συστηματική παρακολούθηση της εξαγωγιμότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και σε σχέση με τις λοιπές κοινοτικές αλλά και τρίτες χώρες με στόχο το σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων. 
4. Την εκπαίδευση/κατάρτιση και συμβουλευτική του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας σε εξειδικευμένα θέματα που σχετίζονται ιδίως με θέματα εξωστρέφειας και διεθνούς ανταγωνιστικότητας.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση