Σοβαρό ατύχημα εργάτη στο Εργοστάσιο της Αλουμίνας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 08:02 Σοβαρό ατύχημα εργάτη στο Εργοστάσιο της Αλουμίνας

Στο φως φέρνει σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη στο Εργοστάσιο Αλουμινίου στην Αντικύρα, ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με αυτή, εργάτης έπεσε σε αμπάρι πλοίου και χαροπαλεύει σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Το ατύχημα συνέβη σε πλοίο της ΠΕΣΙΝΕ συμφερόντων Μυτιληναίου και παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες της πτώσης του άτυχου εργάτη την ώρα που γίνονταν εργασίες φόρτωσης. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απασχολούνταν σε εργολαβία που δραστηριοποιείται στο χώρο του Αλουμινίου.

Το νέο εργατικό ατύχημα προκάλεσε τη σκληρή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη στις 7:00’ μμ με θέματα την παρέμβαση του ΕΚΛ για άμεση διαλεύκανση των αιτιών του νέου εργοδοτικού εγκλήματος και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 7:00’ μμ στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς:

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς, με τη μεγαλοεργοδοσία να αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς, την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη. Μπροστά στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή, τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργατών, γι' αυτούς είναι κόστος.

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση, τόσο της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, του σωματείου "Ένωση", αλλά και του σωματείου των εργολαβιών, που δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για να καταγγείλουν το γεγονός. Το αποσιωπούν για να αθωώσουν τα αφεντικά και να τα φορτώσουν όλα στην "κακιά ώρα".

Όσο στους χώρους δουλειάς, επικρατούν συνθήκες γαλέρας, με ατελείωτα ωράρια για να βγει η δουλειά και να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα αφεντικά. Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας για τους εργάτες που στηρίζονται και στην ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, τόσο θα συνεχίζουμε να μετράμε σακατεμένους και δολοφονημένους εργάτες.

Στον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η ΕΕ, η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η μεγαλοεργοδοσία, ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας μας για την προστασία της ίδιας μας της ζωής και των οικογενειών μας, μόνο η πάλη ενάντια σ' αυτούς μπορεί να φέρει νικηφόρα αποτελέσματα, με βάση τα δικά μας συμφέροντα και τις ανάγκες μας.

Καταλαβαίνει ο κάθε εργαζόμενος ότι η περιβόητη "ανάπτυξη" θα τσακίζει τη ζωή μας, γιατί έχει σχέση μόνο με την αύξηση του ποσοστού κέρδους των εργοδοτών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφό μας και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση