Λαμία: Γιατί ο στρατηγός της αστυνομίας κυκλοφορεί με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 17:20 Λαμία: Γιατί ο στρατηγός της αστυνομίας κυκλοφορεί με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες;

Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και δυο μήνες περίπου, ο Γενικός Αστυνομικός Δ/ντης Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγος Γιώργος Σουγλιέρης, κυκλοφορεί με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες.

Για να είμαστε πιο σαφείς στα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί, έχει καλύψει τις πινακίδες με ένα λευκό αυτοκόλλητο.

Στην φωτογραφία βλέπετε το τζιπ, ένα από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορεί, με καλυμμένες τις πινακίδες.

Τι λέει το ρεπορτάζ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό φέρεται να το έκανε ο στρατηγός γιατί υπήρξε πληροφορία ότι αξιωματικός - στέλεχος της αστυνομίας στην περιοχή, μπορεί να αποτελέσει στόχο, ως αντίδραση για την μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε τύπου Γ΄ (υψίστης ασφαλείας).

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και συζητιέται πολύ έντονα στους αστυνομικούς κύκλους, εντός και εκτός Αστυνομικού Μεγάρου, ωστόσο αυτό που δημιουργεί ερωτήματα είναι γιατί δεν ενημερώθηκαν άλλοι αξιωματικοί, που επίσης αποτελούσαν στόχο, όπως και ο άτυχος Αρχιφύλακας Μάκης Γκαλιμάνης, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ.

«Μας έχει διαλύσει ο Δομοκός»

Την αγανάκτησή τους εκφράζουν επίσης οι αστυνομικοί της Φθιώτιδας για τα όσα βιώνουν τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τις μετακινήσεις τους στο Δομοκό.

Για την εξωτερική φύλαξη του «Αλκατράζ» στο Δομοκό, χρειάζονται περίπου 250 αστυνομικοί. Επειδή όμως ακόμη δεν έχει επανδρωθεί πλήρως το τμήμα αυτό, απασχολούνται πολλοί αστυνομικοί από τη Φθιώτιδα και άλλους νομούς της Στερεάς, οι οποίοι όπως είναι φυσικό λείπουν από τις υπηρεσίες τους και κυρίως λείπουν από τον πολίτη.

Επίσης τη δύναμη αυτή πλαισιώνουν και άνδρες των ΕΚΑΜ από τη Θεσσαλονίκη, που εδώ και πολλούς μήνες τώρα, η ΕΛ.ΑΣ. πληρώνει ξενοδοχείο για τη διαμονή τους στη Λαμία.

Πέρα από το κόστος, το αστείο της υπόθεσης είναι ότι, βάζουν αστυνομικούς από τη Φθιώτιδα που δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση να φυλάνε τους Εκαμίτες που κοιμούνται στο ξενοδοχείο. Τραγελαφικά πράγματα.

Οι ομάδες της ΟΠΚΕ είναι απασχολημένες κυρίως στο Δομοκό και οι κλέφτες αλωνίζουν στα χωριά της Φθιώτιδας.

«Μας έχει διαλύσει ο Δομοκός. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Επιτέλους πρέπει να παρθεί μια απόφαση τι θα γίνει με τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, αφού έχουν τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα των υπηρεσιών σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της Φθιώτιδας και όχι μόνο», λένε οι αστυνομικοί στο LamiaReport.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση