Στα χέρια της αστυνομίας 29χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 08:04 Στα χέρια της αστυνομίας 29χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις υποθέσεις απάτης - Αναζητούνται δύο συνεργοί του.

Τέσσερις (4) υποθέσεις απατών και μία περίπτωση κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 07-07- 2017 έως 22-01- 2018, σε περιοχές της Χαλκίδας, εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας μετά τη σύλληψη 29χρονου την ώρα που προσπαθούσε να ξεγελάσει μαζί με συνεργό του 73χρονη.

Η σύλληψη έγινε το πρωί της Τρίτης (13/2) όταν ο 29χρονος μαζί με μια 45χρονη που αναζητείται, προσέγγισαν μια 73χρονη έξω από το σπίτι της και με το πρόσχημα ότι είναι ο λογιστής του γιου της, προσπάθησαν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό για την πληρωμή παράβολου. Η ηλικιωμένη όμως αντιλήφθηκε την σε βάρος της απάτη και ειδοποίησε τον γιο της.

Ο 29χρονος συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, που περιπολούσαν στην περιοχή, ενώ η 45χρονη κατάφερε να διαφύγει.

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι ο 29χρονος δρώντας είτε μόνος του, είτε με τη βοήθεια της 45χρονης ή μιας άλλης γυναίκας (που επίσης αναζητείται), προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα, προκειμένου να καταφέρει να τους αποσπάσει κυρίως χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Συγκεκριμένα ο 29χρονος ενέχεται σε:

Απάτη σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, όπου κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ και διάφορα κοσμήματα, ενώ επιπλέον αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από την οικία της κόρης της, η οποία βρίσκεται στον επάνω όροφο, κοσμήματα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Απάτη σε βάρος 84χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την με τη βοήθεια της 45χρονης, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Απάτη σε βάρος 72χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την με τη βοήθεια της άλλης γυναίκας συνεργού του, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ.

Απάτη σε βάρος 81χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την ομοίως με τη βοήθεια της άλλης γυναίκας, καταφέρνοντας να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.  

Από τους αστυνομικούς βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας και το οποίο, όπως προέκυψε, είχε υπεξαιρεθεί από εταιρεία που εδρεύει σε περιοχή των Αθηνών.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ενημέρωση στα ΚΑΠΗ

Τέλος, σημειώνεται ότι με μέριμνα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, έχουν προγραμματιστεί τον τρέχοντα μήνα και πραγματοποιούνται σε όλους του Νομούς της Περιφέρειας, διαλέξεις σε ηλικιωμένους, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή θωράκισής τους, έναντι του φαινομένου των απατών και των κλοπών.

Ειδικότερα, πραγματοποιούνται διαλέξεις σε Κ.Α.Π.Η. και λοιπούς χώρους των Νομών, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες «στόχοι», για το πώς οι δράστες μετέρχονται συγκεκριμένων μεθόδων (εμφανιζόμενοι ως Δημόσιοι υπάλληλοι ή γνωστοί συγγενικών τους προσώπων κ.λ.π.) και καταφέρνουν να τους εξαπατούν και να τους αποσπούν κυρίως χρηματικά ποσά, καθώς επίσης και να γνωρίσουν όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προφύλαξής τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση