Η ΓΓ Ισότητας Φωτεινή Κούβελα επισκέφτηκε τον Ξενώνα Γυναικών του Δήμου Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 10:22 Η ΓΓ Ισότητας Φωτεινή Κούβελα επισκέφτηκε τον Ξενώνα Γυναικών του Δήμου Λαμιέων

Πρόταση να φιλοξενηθούν στη Λαμία τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα στελέχη των Δομών του Δικτύου της ΓΓΙΦ και η ημερίδα «Φύλο και Εκπαίδευση».

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λαμιέων επισκέφτηκε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, συνοδευόμενη από το στέλεχος της ΓΓ, Αγγελική Παπάζογλου.

Η κα Κούβελα συζήτησε με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Βίβιαν Αργύρη και τα στελέχη της Δομής για θέματα λειτουργίας του Ξενώνα και αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρονται στις φιλοξενούμενες γυναίκες. Υπηρεσίες που έχουν διευρυνθεί, πέραν των θυμάτων βίας, σε περισσότερες ευάλωτες ομάδες γυναικών, όπως ΑμΕΑ, άστεγες, μονογονείς, πρόσφυγες, μετανάστριες, άνεργες κ.λπ. Επιπλέον, ο Ξενώνας έχει ενισχυθεί με την υπηρεσία της συμβουλευτικής εργασίας.

Η Γενική Γραμματέας, ενημέρωσε για τη νέα παράταση του έργου μέχρι το τέλος του 2019, επισημαίνοντας ότι στόχος τους είναι να παραμείνουν οι Ξενώνες και τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών στη Γενική Γραμματεία και τους Δήμους και μετά το τέλος του προγράμματος ΕΣΠΑ.  Προτάθηκε να υλοποιηθούν, με πρωτοβουλία των στελεχών του Ξενώνα, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για το θέμα της έμφυλης βίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει το δίκτυο των δομών.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος και τα στελέχη του Ξενώνα τέλος ζήτησαν να πραγματοποιηθούν στη Λαμία τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα στελέχη των Δομών του Δικτύου της ΓΓΙΦ και η ημερίδα «Φύλο και Εκπαίδευση».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση