Τραίνα: Καλύτερο προγραμματισμό δρομολογίων ζητεί η Δυτική Λοκρίδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 11:20 Τραίνα: Καλύτερο προγραμματισμό δρομολογίων ζητεί η Δυτική Λοκρίδα

Μεγάλη αλλαγή έχει φέρει η λειτουργία της νέας γραμμής Τιθορέας - Λιανοκλαδίου, στους κατοίκους της Δυτικής Λοκρίδας και όσων εξυπηρετούνταν από την παλαιά διαδρομή.

Αν και η λύση που πρόκρινε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα λεωφορεία έδειχνε ότι είχε μελετηθεί σωστά, στην πράξη φανήκαν οι αδυναμίες, ενώ προβληματισμός υπάρχει για το τι θα γίνει μετά το «δοκιμαστικό» δίμηνο εφαρμογής της.

Ενδεικτικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε τα παρακάτω δρομολόγια από Μπράλο για ΣΣ Τιθορέας:

Για την αμαξοστοιχία 1511: Ώρα αναχώρησης 07:00 – Ώρα άφιξης 07:35

Για την αμαξοστοιχία 885: Ώρα αναχώρησης 20:00 – Ώρα άφιξης 20:35

Σύμφωνα με τα προγραμματισμένα δρομολόγια η άφιξη του τραίνου αντίστοιχα στην Τιθορέα για τα συγκεκριμένα δρομολόγια είναι 07:40 και 20:36 αντίστοιχα. Αν και φαίνεται ότι ο προγραμματισμός είναι ιδανικός για να μην υπάρχει αναμονή, τι γίνεται στην πράξη όμως με τα εισιτήρια που πρέπει να προμηθευτούν από το Σταθμό εγκαίρως οι επιβάτες ώστε να μην χάσουν την αμαξοστοιχία.

Εύλογα λοιπόν ζητούν να αλλάξουν οι ώρες των λεωφορείων ώστε να μη φτάνουν με την ψυχή στο στόμα στο Σταθμό για να πάρουν το τραίνο.

Επίσης επειδή η γραμμή Μπράλος - Λιλαία - Αμφίκλεια εξυπηρετεί ακόμη και κατοίκους της Άμφισσας, παρουσιάζει ακόμη σημαντική κίνηση και θα πρέπει η εταιρία να επανεξετάσει τη λύση που έδωσε γενικότερα.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Μπράλου Ηλίας Καρμίρης ως παλιός σιδηροδρομικός, έχει απευθύνει την απλή πρόταση για τη χρήση “Rail - Bus” στην παλιά γραμμή που θα κάνει την ανταπόκριση Τιθορέα - Μπράλος, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη γραμμή Λαμία - Στυλίδα ή με τις ανταποκρίσεις για Θεσσαλία μέσω Παλαιοφάρσαλου.

Η εξασφάλιση μάλιστα ενός «λεωφορείου - γραμμής», θα ήταν σε πλήρη συνέπεια με τις εξαγγελίες Σπίρτζη για μη εγκατάλειψη της παλιάς ιστορικής γραμμής, καθώς θα μπορούσε να λειτουργήσει και για επιπλέον σκοπούς σύνδεσης με τη γέφυρα Γοργοποτάμου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση